Vježbe i zdravlje za vaše tijelo

Category: Moda i zdravlje (Page 1 of 4)

Otklonite žgaravicu na prirodan način

Žgaravica je jedan od najučestalijih gastroenteroloških problema s kojim se svakodnevno susreće velik broj ljudi, a uzrokuju ga nezdrave životne i prehrambene navike. Naime, temeljni razlog zbog kojeg dolazi do žgaravice je slabljenje donjeg mišića jednjaka koji potom popušta i dopušta želučanoj kiselini prodor u gornji dio jednjaka i grlo što uzrokuje pečenje i bol. 

Neki od najčešćih uzroka žgaravice su često ispijanje kave, pušenje, alkohol, gazirana pića, namirnice poput rajčice, čaja od metvice, većih količina češnjaka i luka, crvene paprike, masne i pržene hrane. Sve navedeno opušta mišić na što ne možemo utjecati pa je žgaravica neizbježna, a možemo je ublažiti različitim prirodnim lijekovima za žgaravicu.

Continue reading

Povijest popularnog ženskog komada

Oksfordice su najprije bile muška obuća, a potom su ih počele nositi i poslovne žene, najprije u Škotskoj i Irskoj, a potom i u cijelom svijetu. One su vrlo brzo dosegnule veliku popularnost u svim dijelovima svijeta, kao i loaferice. Danas i loaferice i oksfordice predstavljaju svojevrstan must have u ormaru svake moderne žene, bez obzira bio njezin modni stil poslovan ili ne. A veliki asortiman u trgovina s odjećom samo je dodatan plus.

Continue reading

Simptomi kariesa i kako se liječi?

Karies je najveći neprijatelj zubi i ujedno najčešća bolest današnjice. Pojavljuje se i kod mlađih i kod starijih generacija, a posljedice na zubima mogu biti trajne ako se ne krene liječiti na vrijeme. U početku se manifestira kao crnilo na zubu, a dugotrajnom prisutnošću može u potpunosti uništit zub i stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme.

Continue reading

Velika uloga vitamina C u organizmu

Uloga vitamina C u ljudskom organizmu je velika, neke od njegovih najznačajnijih uloga su sinteza kolegena, pomoć u funkcioniranju obrambenog imunološkog sustava (potiče aktivnost bijelih krvnih zrnaca i povećava razinu interferona) te pomoć u apsorbciji željeza i formiranju crvenih krvnih zrnaca. Također, C vitamin pretvara folnu kiselinu u njezin aktivni oblik i djeluje kao antihistaminik (olakšava simptome alergija).

Otkriće vitamina C imalo je velik doprinos za medicinu u prvoj polovici 20. stoljeća. Vitamin C je prvi izolirao mađarski biokemičar i nobelovac Albert Szent-Gyorgy, a nakon njegovog otkrića došlo je do razvoja brojnih spoznaja o pozitivnim svojstvima i ulozi za ljudski organizam.

Continue reading

Kada otići na pregled vida

Ukoliko tijekom čitanja na blizinu ili na daljinu imate poteškoća s razlikovanjem nekih slova poput slova a i i e, vrlo je vjerojatno da vam treba pregled vida. Brojna istraživanja pokazuju kako gotovo 60 % svjetske populacije treba korekciju vida, no dobra vijest je da je gotovo 80 % vizualnih poteškoća moguće ili izbjeći ili ispraviti nekim od oftalmoloških pomagala poput biofokalnih leća ili progresivnih naočala.

Continue reading

Jeftin promocijski tekstil za darivanje

Kako biste podigli svoje poslovanje u očima klijenata ili suradnika, neophodni su poslovni pokloni. Oni se daruju za blagdane ili primjerice na rođendan vaše firme. Ako ste u potrazi za idealnim poklonima, promocijski tekstil je najbolja varijanta za darivanje. To je koristan i dugotrajan poklon koji će zasigurno ostati upamćen. 

Continue reading

Izgladite bore uz pravu kremu

Borba s borama može biti dugotrajna i pomalo naporna, pogotovo ako ne koristite odgovarajuću kremu protiv bora. Ipak, odabir prave opcije može se činiti teškim, pogotovo ako nemate puno znanja i iskustva s odabirom kozmetike. 

Ipak, uz nekoliko malih trikova vaša je savršena krema protiv bora nadohvat ruke. A ona će dugotrajnim korištenjem učiniti ono što i očekujete – izgladiti bore što je više moguće kako biste se osjećali i izgledali mlađe.

Continue reading

Omega 3 masne kiseline su esencijalni nutrijenti za ljude

Omega 3 masne kiseline su pojam za koji ste već možda puno puta čuli iz medija, od vašeg doktora ili od nekog ljubitelja zdrave hrane. U pitanju je vrsta masnih kiselina koje imaju izrazito pozitivan i blagotvoran učinak na vaše tjelesno i psihičko zdravlje stoga se smatraju neizostavnim dijelom ljudske prehrane.

Omega 3 masne kiseline imaju mnogostruku korist za vaš organizam pa ćemo vas upoznati s onim najvažnijima i objasniti ih.

Continue reading

Majice kratkih rukava su obavezna ljetna odjeća

Ljeto je pred vratima, što znači da dolaze znatno topliji i suši dani. Jakne i trenirke se spremaju u ormare, a omiljena odjeća postaju majice na kratke rukave. One su popularne i kod muškaraca i kod žena, a koriste se tijekom cijele godine. Dok su po ljeti glavni odjevni predmet, preko zime se nerijetko koriste kao podmajice i dodatna zaštita od hladnoća. Danas je na tržištu dostupno mnogo raznih brendova, a glavna stvar na koju morate obraćati pažnju je da se osjećate ugodno dok ih nosite. Kroz današnji tekst dati ćemo vam neke ideje za majice, te reći gdje možete pronaći jeftine majice kratkih rukava.

Continue reading
« Older posts

© 2021 Aerobik

Theme by Anders NorenUp ↑