Vježbe i zdravlje za vaše tijelo

Category: Blogovi (Page 1 of 14)

Otklonite žgaravicu na prirodan način

Žgaravica je jedan od najučestalijih gastroenteroloških problema s kojim se svakodnevno susreće velik broj ljudi, a uzrokuju ga nezdrave životne i prehrambene navike. Naime, temeljni razlog zbog kojeg dolazi do žgaravice je slabljenje donjeg mišića jednjaka koji potom popušta i dopušta želučanoj kiselini prodor u gornji dio jednjaka i grlo što uzrokuje pečenje i bol. 

Neki od najčešćih uzroka žgaravice su često ispijanje kave, pušenje, alkohol, gazirana pića, namirnice poput rajčice, čaja od metvice, većih količina češnjaka i luka, crvene paprike, masne i pržene hrane. Sve navedeno opušta mišić na što ne možemo utjecati pa je žgaravica neizbježna, a možemo je ublažiti različitim prirodnim lijekovima za žgaravicu.

Continue reading

Što je domena i kako je zakupiti?

Prva internet domena registrirana je davne 1985. godine i vjerujemo da ni sam osnivač nije mogao zamisliti da će kroz daljnje godine internet postati glavni medij i da će postojati toliko puno web stranica kao danas. Prvo su postojale .com domene, no s vremenom su nastale i razne druge ekstenzije, upravo zbog toga što je svaka domena unikatna. 

Continue reading

Izazovan odabir darova

Ukoliko ste ikada bili u prilici da morate birati dar za ženu, vrlo dobro znate kako je to vrlo izazovno iskustvo jer je asortiman darova za žene ogroman i uvijek vam se može činiti da niste odabrali dovoljno dobar ili primjeren. 

Continue reading

Kako kupiti dionice putem mobitela?

Dolaskom korona krize i sve većim printanjem novca od strana država, ljudi su se odlučili više investirati u dionice i tako održati jednaku vrijednost novca, koja bi inače padala zbog inflacije. Osim toga, dolaskom interneta i raznih mobilnih aplikacija omogućeno nam je jednostavno korištenje burze i investiranje u dionice ili kriptovalute. 

Continue reading

Registrirajte domenu putem domaće tvrtke

Svaka web stranica na internetu zapravo je skup brojeva, nazvanih IP adresama. Jedna se sastoji od 4 niza brojeva koji su odvojeni točkom. Na primjer, jedna IP adresa može biti 150.34.12.4. Gledajući na to kako IP adresa izgleda, nije teško zaključiti kako bi korisnicima bilo teško takve brojeve pamtiti i svaki puta upisivati u svoj internetski preglednik.

Continue reading

Povijest popularnog ženskog komada

Oksfordice su najprije bile muška obuća, a potom su ih počele nositi i poslovne žene, najprije u Škotskoj i Irskoj, a potom i u cijelom svijetu. One su vrlo brzo dosegnule veliku popularnost u svim dijelovima svijeta, kao i loaferice. Danas i loaferice i oksfordice predstavljaju svojevrstan must have u ormaru svake moderne žene, bez obzira bio njezin modni stil poslovan ili ne. A veliki asortiman u trgovina s odjećom samo je dodatan plus.

Continue reading

Kvalitetna LS2 oprema za motor

Dolaskom proljeća i vedrih dana omiljena aktivnost mnogih zaljubljenika u motore je vožnja prirodom ili uz more. Budući da je danas na prometnicama sve više vozila, samim time i rizik od nesreća postaje veći. Za sigurnu vožnju i zaštitu kod mogućih nesreća pomoći će vam kvalitetna LS2 oprema za motor

Continue reading

Sigurni na cesti u zimskim uvjetima

Zimski uvjeti na cesti se razlikuju od države do države. Govorimo li o Hrvatskoj, onda je to razdoblje od 5 mjeseci, točnije od 15. studenog do 15. travnja. U tom periodu obavezna je zimska oprema za sve vrste motornih vozila, bez obzira na trenutne vremenske uvjete i stanju na kolniku. Ova odredba ne odnosi se samo na vozila oružanih snaga Republike Hrvatske.

Pod zimskom opremom za osobne automobile se tako podrazumijevaju ili sve četiri zimske gume ili četiri ljetne gume koje imaju dubinu profila od 4 mm. No, uz ovu drugu opciju, obavezni su i lanci za snijeg u prtljažniku koje možete po potrebi postaviti.

Continue reading

Simptomi kariesa i kako se liječi?

Karies je najveći neprijatelj zubi i ujedno najčešća bolest današnjice. Pojavljuje se i kod mlađih i kod starijih generacija, a posljedice na zubima mogu biti trajne ako se ne krene liječiti na vrijeme. U početku se manifestira kao crnilo na zubu, a dugotrajnom prisutnošću može u potpunosti uništit zub i stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme.

Continue reading
« Older posts

© 2021 Aerobik

Theme by Anders NorenUp ↑