Vježbe i zdravlje za vaše tijelo

Category: Dom i oprema (Page 1 of 4)

Komode su funkcionalan način za pohranu stvari

Pri ulasku u nečiji dom prvo primjećujemo one glasne, dekorativne predmete koji prostoru daju karakter. Lako je zaboraviti koliko veliku ulogu imaju oni nešto funkcionalniji predmeti poput namještaja za pohranjivanje naših najcjenjenijih predmeta. Ipak, ovakav namještaj ne mora imati isključivo funkcionalnu ulogu: komoda je nerijetko prva stvar koju čovjek susretne pri ulasku u kuću te tako jedan od najvažnijih predmeta jer njezin izgled ostavlja prvi utisak na gosta.

Continue reading

Isplativo i dugotrajno rješenje za rast biljaka

Ukoliko ste se bacili u potragu za posudama za cvijeće i priborom koji vam je potreban za njihovu sadnju, sigurno ste primijetili kako je izbor vrlo velik. Uglavnom se mogu birati različiti materijali od kojeg su napravljeni pa tako postoje one od plastike, betona, gline, keramike i sl. Zbog toga je ponekad teško odlučiti koju vrstu odabrati za svoj vrt, okućnicu, terasu ili balkon. 

Continue reading

Funkcionalnost kao prioritet kupaonske rasvjete

Ukoliko ste u potrazi za kupaonskom rasvjetom za svoj dom vrlo je važno da osim na njezinu estetiku i stil obratite pozornost i na njezinu funkcionalnost. Naime, s obzirom da se postavlja u prostoriju u kojoj je puno vlage te u prostoriju koja najčešće nije baš prostrana i/ili nema izvor prirodne svjetlosti funkcionalnost rasvjetnih tijela koje ćete kupiti i postaviti vrlo je važan parametar pri odabiru. 

Continue reading

Sjedeće garniture pružaju udobnost koju cijenimo

Sjedeće garniture su vrlo važan element svakog dnevnog boravka pa je važno naglasiti da prilikom njihove kupnje ne bi smjeli raditi nikakve kompromise. Ovaj bitan dio namještaja mora biti funkcionalan i dekorativan element u prostoru, a  obzirom na to da je riječ o vrsti namještaja koja se ne mijenja često, bitno je da u potpunosti zadovoljava sve vaše prohtjeve.

Continue reading

Trapezno vreteno je osnovica linearnog prijenosa pomaka

Trapezno vreteno je kao dio strojarskog sustava, zbog svoje kvalitete i snage vjerojatno jedno od najčešće korištenih linearnih sustava te se jako često  koristi za sve pokretne spojeve kao recimo vretena u dizalima ili prešama.

Što je trapezno vreteno?

Trapezna navojna vretena su zapravo navojne šipke iznimno visoke kvalitete i čvrstih navoja, a dostupna su u više veličina i koraka. Također su dostupna i u desnovojnom i lijevovojnom navoju, iako se većinom koriste desnovojna vretena.

Continue reading

Različiti oblici i funkcije sjedećih garnitura

S obzirom da sjedeća garnitura čini središnji dio prostora dnevnog boravka i da se većinom koristi za odmor te je zbog toga izbor one prave još i teži, važno je informirati se o vrstama koje postoje na tržištu. 

Prema svom obliku i  funkciji, sjedeće garniture se dijele na:

  • kauč
  • dvosjed, trosjed i fotelju
  • kutnu garnituru

Što od toga izabrati, najviše ovisi o vašem prostoru, ali i vašim osobnim preferencijama pa je ponekad dobro suziti izbor.

Continue reading
« Older posts

© 2022 Aerobik

Theme by Anders NorenUp ↑