Vježbe i zdravlje za vaše tijelo

Category: Internet i tehnologija (Page 1 of 4)

Canon Pixma tinta za dugotrajni rad printera

Printanje je u današnjem svijetu čest zadatak – repliciranje dokumenata, printanje slika, obrada i ispisivanje poslovnih planova… Mnogo je situacija u kojima moramo znati rukovati printerom te moramo imati printer uz sebe. Danas je zaista rijetka situacija da postoji poslovni prostor u kojem nema pisač! Na sreću, i tržište printera je sve veće i veće te je napokon i kod nas uhvatilo zamah te više nije luksuz imati printer kod kuće.

Continue reading

Sigurno surfanje uz SSL certifikat

Sigurnost na internetu je nešto o čemu se u posljednje vrijeme sve više priča. Naime, hakeri su sve domišljatiji i pokušavaju na razne načine doći do osobnih podataka korisnika, ali i onih poput brojeva kreditnih kartica i slično. Mnogi su zbog toga vrlo oprezni kada je riječ o kupnji putem interneta jer se boje da bi netko mogao neovlašteno doći do njihovih podataka.

Continue reading

Domena .SI je slovenska nacionalna domena

Kada pokrećete novu web stranicu veoma je bitno da odmah znate njen naziv. Prije pokretanja je potrebno zakupiti domenu, a problem se javlja kod toga što su sve domene unikatne. Zbog toga je potrebno pronaći slobodan naziv i njega registrirati, a osim toga odabrati i pravilnu ekstenziju domene. Ako radite web stranicu koja je namijenjena Sloveniji, tada je domena .SI najbolji odabir, jer je to slovenska nacionalna domena.

Continue reading

Što je domena i kako je zakupiti?

Prva internet domena registrirana je davne 1985. godine i vjerujemo da ni sam osnivač nije mogao zamisliti da će kroz daljnje godine internet postati glavni medij i da će postojati toliko puno web stranica kao danas. Prvo su postojale .com domene, no s vremenom su nastale i razne druge ekstenzije, upravo zbog toga što je svaka domena unikatna. 

Continue reading

Registrirajte domenu putem domaće tvrtke

Svaka web stranica na internetu zapravo je skup brojeva, nazvanih IP adresama. Jedna se sastoji od 4 niza brojeva koji su odvojeni točkom. Na primjer, jedna IP adresa može biti 150.34.12.4. Gledajući na to kako IP adresa izgleda, nije teško zaključiti kako bi korisnicima bilo teško takve brojeve pamtiti i svaki puta upisivati u svoj internetski preglednik.

Continue reading

Ne očajavajte pri gubitku podataka s USB ključa

Do prije nekoliko godina, USB ključevi su predstavljali male zanimljive dodatke za računalo koji nisu nudili velike kapacitete, ali bili su poprilično skupi. Mnogi im u početku zbog toga nisu predviđali blistavu budućnost, no tržište je učinilo svoje. U njihovu proizvodnju uključilo se jako mnogo proizvođača što je odmah rezultiralo nižom cijenom.

Continue reading
« Older posts

© 2021 Aerobik

Theme by Anders NorenUp ↑