Vježbe i zdravlje za vaše tijelo

Category: Internet i tehnologija (Page 1 of 3)

Što je domena i kako je zakupiti?

Prva internet domena registrirana je davne 1985. godine i vjerujemo da ni sam osnivač nije mogao zamisliti da će kroz daljnje godine internet postati glavni medij i da će postojati toliko puno web stranica kao danas. Prvo su postojale .com domene, no s vremenom su nastale i razne druge ekstenzije, upravo zbog toga što je svaka domena unikatna. 

Continue reading

Registrirajte domenu putem domaće tvrtke

Svaka web stranica na internetu zapravo je skup brojeva, nazvanih IP adresama. Jedna se sastoji od 4 niza brojeva koji su odvojeni točkom. Na primjer, jedna IP adresa može biti 150.34.12.4. Gledajući na to kako IP adresa izgleda, nije teško zaključiti kako bi korisnicima bilo teško takve brojeve pamtiti i svaki puta upisivati u svoj internetski preglednik.

Continue reading

Ne očajavajte pri gubitku podataka s USB ključa

Do prije nekoliko godina, USB ključevi su predstavljali male zanimljive dodatke za računalo koji nisu nudili velike kapacitete, ali bili su poprilično skupi. Mnogi im u početku zbog toga nisu predviđali blistavu budućnost, no tržište je učinilo svoje. U njihovu proizvodnju uključilo se jako mnogo proizvođača što je odmah rezultiralo nižom cijenom.

Continue reading

Kvalitetan toner za Canon printer

U posljednjih nekoliko godina printeri postaju sve pristupačniji i potrebniji u kućanstvima, te njihova popularnost za privatne korisnike ekstremno raste. Naučili smo imati papir u ruci i nezgodno je učiti ili čitati nešto s digitalnog zaslona, stoga je printer postao veoma koristan uređaj za svako kućanstvo. Budući da se danas većina informacija nalazi u digitalnom obliku, printer je neophodan za njihov ispis.

Continue reading

Nosač za telefon za autu olakšava vožnju

Mobiteli su postali obavezni uređaji koji su uz nas u svako doba dana. Upravo zbog toga, nerijetko smo primorani koristiti ih i u automobilu, bilo da se radi o važnim pozivima, korištenju navigacije ili puštanju muzike. U tom pothvatu, znatno će vam pomoći nosač za telefon u autu, na koji jednostavno možete postaviti mobitel kada sjedate u automobil i biti sigurni da vas njegovo držanje u ruci neće ometati. Kroz ovaj tekst ćemo vas pobliže upoznati s nekim nosačima i objasniti zbog čega su veoma važan automobilski dodatak.

Continue reading

Prijenosna računala su najbolja za osobne potrebe

Prije nekoliko godina prijenosna računala nisu bila toliko primamljiva kao danas. Osim što su bila znatno teža i deblja, imala su znatno lošije performanse od današnjih. S vremenom su postala popularnija od stolnih računala, a pad cijene jedan je od razloga za to. Dok su stolna računala i dalje nešto jeftinija od prijenosnika, laptopi dolaze u kompletu sa svom potrebnom opremom. Miš, tipkovnica, zvučnici i ekran mogu koštati dosta novaca, a na laptopu ih dobivate automatski. Sve o tome kako odabrati kvalitetno prijenosno računalo i gdje ih možete kupiti po odličnim cijenama, donosimo u nastavku teksta.

Continue reading

Spasite dragocjene podatke s tvrdog diska

Mnogima je tvrdi disk jedan od najznačajnih dijelova računala. To i ne čudi, s obzirom da je to dio na koji se pohranjuju podaci. A upravo podaci su mnogima izuzetno vrijedni te bi im njihov gubitak predstavljao veliki problem. Nažalost, mnogi ne razmišljaju o prevenciji, već se suoče s problemima kad dođe do neke havarije koja uzrokuje gubitak podataka.

Continue reading
« Older posts

© 2021 Aerobik

Theme by Anders NorenUp ↑