Aerobik

Vježbe i zdravlje za vaše tijelo

Category: Internet i tehnologija

Registracija domene danas se može obaviti jednostavno za par minuta

Prvi korak prije stvaranja web stranice je smišljanje imena domene. Internet domena je identitet web stranice na webu i veoma je bitno da s smišljanjem imena ne brzate. Znatno će vam otežati odabir što je većina .com domena već zauzeto, pa ćete za registraciju domene morati pronaći ne zauzetu varijantu. U današnjem tekstu donosimo vam sve o domenama i na koji način se odvija registracija domene. Continue reading

Prepustite informatičke usluge profesionalcima

Svi koji su se nekada upustili u izradu web stranica za svoju tvrtku i oglašavanje, zasigurno znaju da to nije nimalo jednostavan posao. Uz to što je potrebno puno vremena da biste sve postavili onako kako ste zamislili, kasnije održavanje također zahtijeva puno rada i truda.

Srećom, danas na tržištu postoje tvrtke koje vam mogu ponuditi cijeli niz takvih i sličnih usluga. Na vama je samo da im objasnite što točno želite, a njihov tim ljudi zaduženih za razna područja će odraditi sve ostalo. Jedna od takvih tvrtki je i Edsolution, smještena na adresi www.edsolution.si.

Continue reading

Svijet u vašem džepu

Kupnja novog mobilnog telefona postala je gotovo pa znanost sama za sebe. Česta je pojava da dobro znani i renomirani proizvođači mobitele prodaju po napuhanim cijenama te da se kupnjom takvih uređaja ustvari dijelom plaća ime i brand. No, s druge strane mobilni telefoni postali su toliko važan dio svih naših života da je riskiranje s manje poznatim markama neprihvatljiv mnogima.

Veliki broj značajki koje uzimamo zdravo za gotovo teško je nabrojati, no nemaju ih svi mobilni telefoni, što potragu čini još težom jer je potrebno detaljno razmotriti sve opcije. Zamoran i naporan proces vaganja između povoljne cijene i kvalitete može biti lakši uzmete li u obzir sve želje i potrebe. Continue reading

P-45 je jedan od najboljih digitalnih klavira za početnike

Sa P-45, Yamaha je napravila još jedan korak ka stvaranju savršenog početnog digitalnog klavira.Ovaj novi proizvod u P-seriji ima mnoge zajedničke karakteristike sa svojim prethodnikom i isporučuje se sa 64-notnom maksimalnom polifonijom, koja nudi bolji zvuk klavira u istoj laganoj šasiji od samo 25 kilograma, koji omogućava početnicima I muzičarima u pokretu da ga lako prenesu na svoje nastupe i probe.GHS klavijatura sa 88 ključeva je i dalje odličan izbor za nadahnute pijaniste i nudi iste osećaje tradicionalnog akustičnog klavira, čineći Yamaha P-45 jednim od najboljih digitalnih klavira za početnike. Continue reading

Najpouzdaniji i najkvalitetniji web hosting Hrvatska

Web hosting je naziv koji podrazumijeva plaćanje najma za stavljanje vaše web stranice na neku hosting platformu i samim time objavljivanje online.
Hosting usluge pružaju mnogi web hosting servisi, u svijetu i u Hrvatskoj, a mi ćemo vas pobliže upoznati sa domaćim hostingom, Web hosting Hrvatska.

CARNET je opcija

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET djeluje u Hrvatskoj od 1993. godine i upravlja nacionalnom domenom Republike Hrvatske koja glasi .hr.
Osnovne usluge koje CARNET nudi svojim korisnicima je registracija domena i administracija njihovih domena, a pruža visoku razinu sigurnosti s obzirom da je u pitanju javni poslužitelj koji naveliko surađuje sa svim javnim i državnim ustanovama u Hrvatskoj.

Continue reading

Od debelih katodnih televizija do LCD LED monitora

Tehnologija iz dana u dan ide naprijed, te nitko ne zna što nas čeka u budućnosti. Nakon predstavljanja javnosti prvog televizora prije nekoliko desetaka godina do danas promijenilo se je štošta. Kada je televizor prvi puta predstavljen javnosti, svi su u čudu gledali u njega, te nitko nije smatrao da će za svega 10ak godina svi imati televizor kod kuće. To su bili stari katodni televizori koji su zauzimali puno mjesta, dok danas LCD LED monitor zauzima malo mjesta, veća je dijagonala ekrana i ljepši izgled, a uz to pruža puno kvalitetniju i jasniju sliku.

Continue reading

Od dijeljenog do namjenskog servera

Web hosting je pojam o kojem vlasnici web stranica puno znaju. Za one koji nisu upoznati s tim pojmom, riječ je o usluzi smještaja web stranica na nekom poslužitelju kako bi one stalno bile dostupne posjetiteljima. Takve usluge se ugovaraju putem raznih tvrtki koje ih nude, a gotovo da nema razlike odlučite li se za usluge domaćih ili stranih tvrtki. Web hosting Hrvatska iz godine u godinu postaje sve bolji i zato i ne čudi što se za njega odlučuje sve više klijenata.

Continue reading

Dobra domena za hrvatske sajtove

Prilikom kreiranja sajta za vaše potrebe možete naići na mnoštvo problema. Iako je većina takvih problema tehničkog karaktera, postoje i one prepreke koje se rješavaju isključivo vašim razmišljanjem i nisu toliko vezane za samu tehniku vašeg sajta.

Continue reading

Provjerite je li domena slobodna

Želite li sebe ili svoj posao predstaviti na Internetu, morate zakupiti hosting i odabrati neku domenu. Isto kao što se nekome u stvarnom svijetu predstavljate svojim imenom i prezimenom, tako se u internetskom svijetu predstavljate domenom. Domena sadržava naziv koji ste proizvoljno odabrali ili je njen naziv povezan s vašim poslom ili djelatnošću.

Continue reading

Obujmica za crijevo

Ukoliko imate dva komada crijeva koja trebate spojiti, znate li što će vam pri tome pomoći? Kada bi vam netko u kvizu postavio ovo pitanje, biste li se zbunili ili biste odmah znali rješenje? Ako ne znate, točan odgovor je – obujmica za crijevo. Kako joj i samo ime kaže, radi se o dijelu koji obujmi crijevo, odnosno dva crijeva koja želite spojiti, stisne ih jedno uz drugo i onemogućuje njihovo razdvajanje bez obzira što tim crijevima prolazi (voda, plin, itd.). Obujmica za crijevo je malen dio kojeg je uvijek dobro imati u ladici sa zamjenskim dijelovima jer nikada ne znate kada će vam zatrebati. Mnogo je situacija u kojima vam mala, obična obujmica za crijevo može biti od velike pomoći.
Continue reading

© 2019 Aerobik

Theme by Anders NorenUp ↑