Aerobik

Vježbe i zdravlje za vaše tijelo

Category: Automobilizam i motori (page 1 of 3)

Veza alternatora i akumulatora

Vozite li automobil, vjerojatno znate za neke njegove dijelove. Jedan od vrlo važnih dijelova je svakako akumulator, jer on služi za napajanje elektroničkih dijelova strujom. S obzirom da su danas brojni automobili puni elektroničkih dijelova, ali i da je struja potrebna pri paljenju automobila, ne treba posebno napominjati koliko je akumulator važan dio automobila. 

Continue reading

Krovni nosači za transport tereta ili montiranje bicikala

Nosači za bicikl

Već smo u uvodu spomenuli da postoje i oni specijalizirani nosači za skije ili bicikle. Nosači za bicikl su veoma popularni, jer se bicikle teško transportiraju. Postoje dvije vrste ovih nosača, oni koji se montiraju na krov automobila i oni koji se montiraju na stražnju stranu automobila. Svaka od ovih vrsta ima svoje prednosti i mane, no kada pogledamo cjelokupnu situaciju, znatno bolji izbor su krovni nosači za bicikl.

Continue reading

Jeftini i kvalitetni krovni nosači za auto

Krovni nosači za auto spadaju u dodatnu opremu kod kupnje novog automobila, te se mnogi odlučuju za odbijanje njihove kupnje smatrajući da im oni neće biti potrebni. Također, uz kupnju mnogih polovnih automobila oni se ne prodaju ili nikada nisu bili kupljeni, te je potrebna njihova kupovina. Oni će vam omogućiti prijevoz manjih tereta, skija, bicikala ili montiranje krovne kutije i na taj način vaše vozilo dodatno povećati. 

Continue reading

Sve češći izbor vozača koji traže kvalitetu

Tržište je danas prepuno različitih vrsta autodijelova i opreme za vašeg limenog ljubimca. Neke dijelove vjerojatno nikad nećete niti morati mijenjati jer će trajati duže nego što ćete posjedovati automobil. No, neke ćete ipak morati zamijeniti nakon određenog vremena. Jedan od takvih dijelova su i akumulatori. Oni su zaslužni za funkcioniranje svih elektroničkih dijelova u automobilu, odnosno onih za čiji rad je potrebna električna energija.

Continue reading

Krovna kutija dodaje dodatni prostor na automobilu

Vožnja automobilom gradom mnogima predstavlja svakodnevicu i automobil im je glavno transportno sredstvo za odlazak do posla ili trgovine. Upravo zbog toga što ljudi danas najveći dio vremena voze po gradu, svi biraju manje automobile koji osim što se lakše voze i parkiraju, troše manje goriva. Problem kod mnogih se javlja kada je potrebno otići na godišnji odmor i kada uz cijelu obitelj u automobilu nema dovoljno mjesta za prtljagu. Tada je krovna kutija najbolji dodatak za vaš automobil i omogućit će vam dodatni prostor na automobilu za transport prtljage. Sve o tome kako je odabrati, kako se montira i skida, te zbog čega vam je potrebna saznajte u nastavku teksta.

Continue reading

Dizalica za auto obavezna je oprema

Automobilske gume podložne su neočekivanim oštećenjima i upravo zbog toga neophodno je da vam se u bunkeru nalazi rezervna guma i dizalica za auto. U slučaju da vam guma pukne, morate se isključiti iz prometa, po potrebi staviti trokut i promijeniti gumu na vozilu. Nije svaka dizalica za auto jednaka i postoje različite vrste, a sve o tome kako odabrati kvalitetnu i kako zamijeniti samu gumu, saznajte u nastavku teksta.

Continue reading

Učinkovita zaštita od vanjskih utjecaja

Svi koji imaju automobil, trude se zaštititi ga na neki način. Možete ga zaštititi od vremenskih nepogoda uz pomoć cerade, možete za zaštititi od krađe uz pomoć raznih alarmnih sustava. No, kako zaštititi automobil prilikom vožnje od raznih vanjskih utjecaja?

Svi automobili već posjeduju ono što je potrebno, a to su blatobrani. Dolaze uz svaki automobil, bez obzira je li riječ o novijem ili starijem modelu. A jednom kada ih oštetite, svako je preporučljivo da ih promijenite. Njihova zamjena je vrlo jednostavna, a budući da je riječ o tipskom dijelu, morate paziti prilikom kupnje.

Continue reading

Sigurnija vožnja autom uz LED žarulje

Svi vozači koji jako puno vremena provode na cesti, vjerojatno su već bili svjedoci raznih prometnih nesreća. Nažalost, one su neminovne i sve što možete učiniti da se to vama ne dogodi su neke osnovne stvari koje mnogi zanemaruju. Prije svega, morate se uvijek pobrinuti da vozite tehnički ispravan automobil, odnosno da sve njegove funkcije ispravno rade.

Svjetla na automobilu spadaju u nešto za što mnogi tek prekasno saznaju da ne rade dobro. Ukoliko vam žarulja pregori, zamijenite je. A ako niste zadovoljni svojim žaruljama na auto, možda je vrijeme da nabavite neke bolje, primjerice H7 LED žarulje za auto. Continue reading

Kvalitetne žarulje za veću sigurnost na cesti

Svi oni koji puno vremena provode u automobilima, znaju da je izrazito bitno da im sve komponente u i izvan automobila odlično rade. A sve kako bi oni, ali i ostali sudionici u prometu bili sigurni. Jedna od bitnijih kompomenti na automobilima vezanih uz sigurnost su svakako svjetla. Vrlo je bitno imati kvalitetna svjetla. Većina vozača ne mijenja svjetla, osim kada im pregore, odnosno ostavljaju ona koja su dobili uz automobil. No, danas postoje brojne alternative koje vam mogu značajno poboljšati vidljivost, a jedna od njih su i svjetla h7 LED.

Continue reading

Mnogi ne znaju puno o egr ventilu

U automobilima se danas nalazi jako mnogo dijelova o kojima mnogi znaju vrlo malo, a ponekad čak niti ne znaju da postoje. Naravno, mnogi će se pravdati da nije potrebno da znaju puno o svom limenom ljubimcu, osim onih bitnih stvari. No, ponekad vam poznavanje nekih stvari može uštedjeti puno vremena i novca. Tako se u automobile novije generacije danas uglavnom ugrađuje egr ventil. Mnogi za njega nisu ni čuli te za njega čuju tek od automehaničara kad mu odvezu automobil na popravak i mora da kupi nove autodijelove za njega.

Continue reading

« Older posts

© 2020 Aerobik

Theme by Anders NorenUp ↑