Vježbanjem do savršene zadnjice

Dolaskom ljeta, manje i uže odjeće budi se i naša svijest o izgledu. Tek tada vidimo i poneki celulit, i kako nam noge više nisu izvajane, a zadnjica neoblikovana i pomalo mlohava.

Ukoliko želite da opet imate čvrstu i oblikovanu zadnjicu, moraćete da u svoj dnevni red uvedete i koju vježbu. Sljedeća lista sadrži one vježbe za zadnjicu – koje su najbolje.

  • Vrlo učinkovita vježba za zatezanje mišića zadnjice, su čučnjevi. Stanite uspravno, sa rukama na kukovima, te savijajte noge polako se spuštajući prema podu, dok su vam leđa ravna. Pravilno izvodeći ove vježbe nećete imati problema sa koljenima ili zglobovima.
  • Sljedeća, veoma učinkovita vježba je iskorak. Stanite uspravno sa tegovima u rukama, iskoračite naprijed, a koljeno spustite dovoljno da ne dodirnete pod. Teg držite u istoj ruci kao što je i noga kojom iskoračujete.
  • Svima poznata vježba za zadnjicu je most. Lezite na leđa, a noge savijte u koljenima i polako odižite zadnjicu od poda, a potom je polako spustite.
  • Slično iskoraku unaprijed, to je iskorak unazad. Isto kao i sa korakom unaprijed, stanite pravo, ruke na kukove i polako iskoračite unazad.
  • Jedna od vježbi koje će vam pomoći je takozvano mrtvo dizanje. Uzmite tegove i stanite tako da vam stopala budu razmaknuta u ravnini sa ramenima. Tegove držite uz tijelo i polako ih spuštajte prema podu i podižite.
  • Magareći udarac je vježba gdje se oslonite na koljena i laktove koji su razmaknuti u širini ramena, i dižete nogu unazad tako da napravi 90 stepeni.

Sve ove vježbe obavljajte u tri serije po pet ponavljanja, a kasnije kada uđete u rutinu, povećajte broj ponavljanja u seriji. Ukoliko ste željni promjene, vozite bicikl. Vožnjom bicikla ne aktivirate samo mišiće zadnjice, već i mišiće nogu. Svakodnevnom vožnjom po 45 minuta, primjetićete rezultate kroz koju nedelju. Osim vožnje bicikla, odlična vježba za oblikovanje zadnjice je i vožnja rolera. Ako živite u zgradi iskoritite stepenice. Hodanje uz stepenice je odlična vježba za zatezanje mišića, tako da si možete dati oduška.

Progresivne naočale su rješenje za probleme s vidom. Prešli ste 40. rođendan i imate problema s čitanjem ili općenito vidom na blizinu? Pokušali ste nositi naočale za blizinu, ali vas izluđuje što s njima ne vidite i na daljinu. Čitajte više …