Jednostavnim savjetima do privlačne zadnjice

Osim bujnih i zavodljivih grudi, većina žena želi imati čvrstu i zategnutu zadnjicu. Mnogi znaju da je lijepo zaobljena zadnjica nešto što svaki muškaraca želi da njegova djevojka ima. Nažalost, nemaju sve žene lijepu i zaobljenu zadnjicu kao na primjer, Dženifer Lopez.

Hirurški zahvat nije jedini način da žena da ima zaobljenu zadnjicu. Postoji nekoliko prirodnih načina kako poboljšati izgled zadnjice.

Osim ako osoba ima posebne moći ili duha koji će joj ispuniti tri želje, poprilično je nemoguće imati čvrstu zadnjicu bez da se ne vježba. Ukoliko osoba želi da joj Gluteus Maksimusi budu čvrsti, jaki i puni, onda ona mora da vježba. Plivanje, plesanje ili preskakanje užeta su samo neke od aktivnosti koje će pomoći da se izgled zadnjice poboljša. Vježbe koje se mogu raditi kod kuće, a koje će poboljšati izgled su čučnjevi i podizanje nogu.

Ukoliko osoba ne može uklopiti u svoj dnevni raspored nekoliko minuta vježbi, onda je potrebno da bude aktivna u toku dana na neki drugi način. Pa na primjer, umjesto da se ide liftom savjetuje se penjanje stepenicama, ili izbjegavanje automobila i korišćenje bicikla.

Kada se već uđe u ritam vježbanja, savjetuje se da se rutina svako malo mijenja. Ako osoba izvodi jedne te iste vježbe godinu dana, mišići se više neće jačati niti postajati veći jer se tijelo naviknulo na vježbe. Ipak, povećanjem intenziteta može se izvući najviše iz vježbi. Malim promjenama u vježbanju će se izbjeći monotonija i dosada koja se zna mnogima javiti u toku vježbanja zbog čega neki i odustaju.

Oni koji stvarno žele učiniti svoju zadnjicu zategnutom i lijepom, predlaže im se da ne nosi odjeću koja je veća i koja visi na njima. Savjetuje se nošenje odjeće (hula-hopke) koja savršeno pristaje kako bi se mogao vidjeti progres.

Pojava celulita

Osim vježbanja, potrebno je voditi i brigu oko hrane koja se svakodnevno unosi. Nema potrebe da se osoba izgladnjuje kako bi imala savršenu zadnjicu, potrebno je samo biti malo izbirljiviji prilikom konzumiranja hrane. Savjetuje se da se ne jede hrana koja ima mnogo kalorija i masnoće, kao i hrana koja sadrži šećer.

Važno je nedozvoliti da masne ćelije postanu velike jer se onda one šire i tada se osoba susreće sa problemom zvanim celulit. Niko ne želi imati zadnjicu koja liči kao sir ili narandžina kora. Kako bi se ovo izbjeglo savjetuje se redovno pijenje veće količine vode.