Poznato je kako ljudi vrlo često, neovisno o tome koliki automobil posjeduju, prilikom putovanja uvijek tragaju za dodatnim skladišnim prostorom u koji bi mogli pohraniti svoje stvari. S obzirom da prtljažnici vrlo često ne zadovoljavaju tu potrebu, tu su krovni nosači koji omogućuju prijenos raznih dodataka na krovu. 

Naime, oni su zapravo konstrukcija koja pruža mogućnost prijevoza stvari koje ne stanu u prtljažnik i time nudi svima prijeko potreban dodatni prostor.

S obzirom da prtljažnici vrlo često ne zadovoljavaju tu potrebu, tu su krovni nosači koji omogućuju prijenos raznih dodataka na krovu. 

Prijevoz sportske opreme na krovu automobila

Kao što je ranije spomenuto, krovni nosači na autu postoje kako bi ljudima pružili dodatan prostor za stvari za koje nemaju mjesta u prtljažniku ili pak zbog svojih dimenzija prirodno ne stanu u prtljažnik. Neke od takvih stvari su:

  • Bicikli
  • Kanui
  • Skateboardovi
  • Skije

Ukoliko ste osoba koja se bavi nekom od navedenih aktivnosti, ulaganje u ovu vrstu autoopreme iznimno je dobro ulaganje. Tako ćete uvijek i svugdje moći ponijeti svoju sportsku opremu, bez razmišljanja o tome kako sve to prevesti od točke A do točke B.

Ima mjesta i za odjeću u krovnoj kutiji

Osim prijevoza sportske opreme poput bicikala ili skija, krovni auto nosači pružaju mogućnost montiranja i krovne kutije kao automobilskog dodatka. Ona će vam omogućiti pohranu i drugih stvari koje ne stanu u vaš prtljažnik kao što je primjerice odjeća i ostale osobne stvari. 

Upravo se zbog toga nosači za auto smatraju iznimno funkcionalnim i isplativim automobilskim dodatkom koji danas olakšava život i putovanje sve većeg broja ljudi.

Obratite pažnju pri kupnji krovnih nosača

Iako su krovni nosači za automobil prilično povoljan i dostupan automobilski dodatak, ipak je prije njihove kupnje važno razmisliti o nekoliko ključnih stvari. Kod kupnje prvenstveno treba razmisliti o tome mogu li se oni uopće postaviti na vaš automobil, a to prvenstveno ovisi o obliku, modelu i vrsti krova vašeg automobila. Tako se, primjerice, neće moći postaviti na panoramski krov ili krov koji na sebi ima bilo kakva zakrivljenja. 

Osim toga, vrlo je važno odabrati baš one namijenjene vašem tipu vozila kako bi se osigurala sigurnost prijevoza svih stvari na krovu, ali i putnika u automobilu, kao i ostalih sudionika u prometu. Isto tako, uvijek kupujete automobilske nosače za krov u specijaliziranim trgovinama u kojima ćete dobiti sve potrebne savjete i upute za njihovo pravilno postavljanje kao i održavanje što je ključno za sigurnost.