Ako često idete na putovanja tijekom kojih je vaš automobil napunjen toliko da zapravo ne možete ponijeti sve što vam je potrebno i da dio neophodnih stvari morate s tužnim pogledom ostaviti kod kuće – tada je krovna kutija rješenje koje će riješiti sve vaše probleme.

Uz ovaj auto asesoar nećete više s nostalgijom misliti na omiljene predmete koje zbog nedostatka prostora niste mogli ponijeti sa sobom.
I ne samo to – krovna kutija za automobil će se pobrinuti da svi članovi obitelji bez stiske, gužve i napetosti uživaju u komforu unutar vozila, kao i da sva vaša prtljaga bude uredno pospremljena na sigurnom mjestu.

Posebnosti krovne kutije

Ova auto oprema je izuzetno praktična, a istovremeno vrlo jednostavna za postavljanje na automobil. Postavlja se na krov vozila na način da savršeno prianja na svaki model automobila. Krovne kutije su jednostavne i sigurne za upotrebu, a i stvari koje u njima prevozimo su također sigurne, budući da su opremljene sustavom za zaključavanje.
Osmišljene su tako da je sadržaj pohranjen u njihovoj unutrašnjosti lako dostupan, a dodatna pogodnost je i rasvjeta koju posjeduje većina modela i zahvaljujući kojoj možete i u noćnim satima pristupiti svojoj prtljazi.

Krovne kutije se izrađuju prema modelu automobila, a osim toga razlikuju se i po dimenzijama, obliku, dizajnu i kapacitetu raspoloživog prostora. Prema tome se i kupuju – dakle prvenstveno prema modelu automobila, a tek potom prema ostalim vlastitim afinitetima kao što su kapacitet, izgled, dizajn itd.

Pravilan odabir krovne kutije

Tržište automobilske opreme nudi zaista ogroman izbor krovnih kutija u različitim oblicima i veličinama. U tom širokom asortimanu možda će vam se učiniti teško i gotovo nemoguće odabrati pravilnu kutiju. No, vjerujte, odabir uopće ne mora biti kompliciran.

Prije svega razmislite o tome koliko prtljage trebate nositi te o tome kakve stvari najčešće prevozite. Krovne kutije srednje veličine su najpopularnije i najprodavanije. One su u pravilu dovoljne za prenošenje dodatne prtljage dok su istovremeno dovoljno male da ih s lakoćom možete podignuti i namjestiti na vozilo.

Ako se pak bavite sportovima poput golfa, skijanja ili aktivnostima poput lova, ribolova i sl., tada će vam biti potrebna nešto veća kutija s kojom ćete moći bez teškoća prevesti svu potrebnu opremu i u punom smislu uživati u omiljenim aktivnostima.