Vožnja automobilom gradom mnogima predstavlja svakodnevicu i automobil im je glavno transportno sredstvo za odlazak do posla ili trgovine. Upravo zbog toga što ljudi danas najveći dio vremena voze po gradu, svi biraju manje automobile koji osim što se lakše voze i parkiraju, troše manje goriva. Problem kod mnogih se javlja kada je potrebno otići na godišnji odmor i kada uz cijelu obitelj u automobilu nema dovoljno mjesta za prtljagu. Tada je krovna kutija najbolji dodatak za vaš automobil i omogućit će vam dodatni prostor na automobilu za transport prtljage. Sve o tome kako je odabrati, kako se montira i skida, te zbog čega vam je potrebna saznajte u nastavku teksta.

Čemu služi krovna kutija?

Već u uvodu napisali smo djelomičan odgovor na ovo pitanje, no u nastavku ćemo napisati malo detaljnije o prednostima krovne kutije. Mali automobil ima niz prednosti u odnosu na veće automobile, a krovna kutija ga pretvara u veliki automobil s velikim prostorom za prtljagu. S druge strane, ako imate psa i vozite ga u automobilu, on zauzima bunker i prtljagu možete staviti u krovnu kutiju. Krovna kutija uistinu vam pomaže, a prednost joj je i lako postavljanje i montiranje, te je ne morate konstantno voziti na automobilu.

Vrste krovnih kutija

Iako krovne kutije pristaju na svaki auto i za njihovo postavljanje dovoljno je da imate krovne nosače postavljenje na automobilu, nisu sve krovne kutije jednake. Prije svega, kod kupnje morate pažnju obratiti na njihovu veličinu. Velike krovne kutije mogle bi biti prevelike za vaš mali automobil. Prije su krovne kutije bile veoma ružnog dizajna i glomazne, no danas izgledaju puno modernije i više ne narušavaju izgled automobila.

Postavljanje krovne kutije na auto

Samo postavljanje i skidanje s automobila veoma je jednostavno i kao početnik prema uputama koje ste dobili uz krovnu kutiju možete ju sami postaviti na automobil. Nakon puta i skidanja s automobila, krovna kutija zna biti mokra ili prljava, te ju je prije skladištenja potrebno oprati i osušiti. Na taj način osigurat ćete dugotrajnost krovne kutije i izgledat će kao prvog dana.