Svi vozači koji jako puno vremena provode na cesti, vjerojatno su već bili svjedoci raznih prometnih nesreća. Nažalost, one su neminovne i sve što možete učiniti da se to vama ne dogodi su neke osnovne stvari koje mnogi zanemaruju. Prije svega, morate se uvijek pobrinuti da vozite tehnički ispravan automobil, odnosno da sve njegove funkcije ispravno rade.

Svjetla na automobilu spadaju u nešto za što mnogi tek prekasno saznaju da ne rade dobro. Ukoliko vam žarulja pregori, zamijenite je. A ako niste zadovoljni svojim žaruljama na auto, možda je vrijeme da nabavite neke bolje, primjerice H7 LED žarulje za auto.

Osnovne prednosti

Mnogi vozači već su odavno prešli na LED žarulje u svojim automobilima. Ako vi još niste među njima, svakako razmislite o tom potezu. Postoje brojni modeli, kao što su H7 LED žarulje, H4, H11 i druge. Naravno, nisu sve žarulje kompatibilne sa svakim automobilom, a ako niste sigurni koja vrsta odgovara vašem automobilu, raspitajte se kod trgovca žaruljama ili kod proizvođača vašeg automobila.

Govorimo li o prednostima koje imaju automobilske žarulje H7 LED naspram ostalih vrsta, jedna se može odmah izdvojiti, a to je puno kvalitetnije osvjetljenje. Ova vrsta žarulja ima nešto veći spektar svjetlosti pa ćete prilikom vožnje imati bolje osvjetljenu cestu. No, cesta neće biti bolje osvjetljenja samo sprijeda, već i s lijeve i desne strane. To će vam svakako pomoći pri vožnji noću, ali i pri lošim vremenskim uvjetima kada je vidljivost vrlo loša.

Cijena i dugotrajnost

Činjenica je da su H7 LED žarulje za automobile ipak nešto skuplje od ostalih modela, no to itekako nadoknađuju svojom dugotrajnošću. Njihov radni vijek procjenjuje se na oko 10 000 sati pa ovisno koliko se često vozite s upaljenim svjetlima, možete očekivati da ih nećete morati mijenjati tako skoro. Računica je zato vrlo jednostavna. Trošak zamjene vaših starih žarulja za ovaj novi tip će vas ipak nešto više stajati. No, budući da je vrlo vjerojatno da ih više nećete morati mijenjati vrlo dugo, investicija će vam se itekako isplatiti.

A kada tome dodate i puno bolju kvalitetu svjetla i zbog toga povećanu sigurnost na cesti, dvojbi oko kupnje više svakako ne bi trebalo biti.