LED žarulje relativno su nova vrsta žarulja na tržištu te predstavljaju štedljiviju alternativu klasičnim i štednim žaruljama. Osim što nude mogućnost višestruke uštede naspram klasičnih žarulja, imaju i nekoliko puta veći broj sati rada, a omogućuju i odabir vrste raspršivanja i topline svijetlosti.

Moguće ih je pronaći u zaista velikom broju oblika i veličina, što ih čini savršenima za sva rasvjetna tijela u domu, bez obzira radi li se o zidnom, stropnom, podnom ili stolnom rasvjetnom tijelu. Danas su vjerojatno najpopularnije upravo LED žarulje E27.

Što su LED žarulje E27

Odlučite li se svoje klasične žarulje zamijeniti LED žaruljama, pred vama se nalazi cijeli niz novih informacija s kojima se morate upoznati. Osim jačine (koja se za LED žarulje mjeri u lumenima, a ne u vatima) i topline svijetla, pozornost morate obratiti i na tip raspršivanja svjetlosti (koji može biti direktan ili indirektan).

LED žarulje E27

Ipak, jedna od najvažnijih informacija pri traženju LED žarulje biti će tip grla koji žarulja ima, s obzirom da se LED žarulje mogu pronaći u velikom nizu izvedbi, s mnogo različitih tipova grla ili drugih vrsta priključaka. LED žarulje E27 zapravo označavaju tip grla koji ima većina klasičnih žarulja sa žarnom niti, što znači da svojom LED žaruljom E27 jednostavno možete zamijeniti većinu klasičnih žarulja u svom domu.

Zašto odabrati LED žarulje E27

Sigurno će stat u grlo svakog rasvjetnog tijela LED žarulja E27, ako ste u njemu i do sada imali klasičnu žarulju sa žarnom niti. To znači da bilo koju lampu ili luster u svom domu u nekoliko trenutaka možete pretvoriti u štedno rasvjetno tijelo, bez ikakvih dodataka. Ušteda koju LED žarulje E27 pružaju znatna je, pogotovo u usporedbi s klasičnima, a vrijeme rada nekoliko je desetaka puta veće.

LED žarulje najskuplja su opcija na tržištu, no provedete li malo vremena uspoređujući brojeve, doći ćete do zaključka da će se, bez obzira na veću početnu cijenu nešto veća investicija isplatiti već za nekoliko mjeseci. A svoje LED žarulje E27 sigurno nećete morati mijenjati godinama, što u krajnjoj liniji znači mnogo uštede i dobar utjecaj na okoliš. Tako i na vaš kućni budžet.