Stres, brzi životni tempo i sve veća izoliranost pojedinaca od društva navode se kao uzroci sve većeg broja pojava mentalnih bolesti i poremećaja kod ljudi. Još više zabrinjavajuća činjenica je kako se one pojavljuju sve ranije i sve češće kod mlađeg stanovništva, a važnost mentalnog zdravlja sve se češće ističe porastom broja ljudi koji se sa njim bore.

Dobra kvaliteta života može se činiti kao nedostižna kada vas tišti i muči loše mentalno zdravlje, no moderna medicina uz malo truda i nade vremenom može imati pozitivan utjecaj na vas te vam pomoći da se lakše nosite a problemima koji vas more.

Potražite pomoć psihoterapeuta

Prvi korak prema boljem životu je priznavanje samom sebi da postoji neki problem, što znači bacanje u potragu za psihoterapeutom koji vam u borbi s problemom može pomoći. Na žalost, ne postoji savršen savjet za njegov pronalazak jer dobar psihoterapeut nije pojam koji svima znači isto.

Psihoterapeut Maribor

Živite li u Mariboru, potraga za psihoterapeutom put je pokušaja i pogreške, u kojem se kao smjernica mogu koristiti online recenzije i prijedlozi prijatelja. Primjerice, upišete li u svoj omiljeni preglednik psihoterapeut Maribor, dobit ćete nekoliko zanimljivih prijedloga.
Psihoterapija u Mariboru je na zavidnoj razini i mnogi koji traže stručnu pomoć se odlučuju otići upravo u taj dio Slovenije kako bi je dobili.

Zdravstveno osiguranje po pitanju psihoterapije

Kao i u većini zemalja Europske unije, psihoterapija u Sloveniji u svim javnim zdravstvenim institucijama pokrivena je osnovnim zdravstvenim osiguranjem. Ipak, javno zdravstvo često je sporo, a prenatrpani psihoterapeuti u Mariboru ponekad nisu u mogućnosti posvetiti se u potpunosti vama i vašim problemima. Duge liste čekanja i hladan odnos često su razlozi iz kojeg se psihoterapija izbjegava, no mnogo bolja iskustva pokazuju se u privatnoj praksi.

Pretraživanjem je jednostavno moguće pronaći mnoge takva privatne prakse u Mariboru, koje nude psihoterapiju s licenciranim psiholozima i psihijatrima, čija je cijena u prosjeku oko 50€ po satu. Privatne terapije nisu pokrivene zdravstvenim osiguranjem, što psihoterapiju može činiti manje dostupnom svima. No, razne ustanove u Mariboru također nude grupnu ili pojedinačnu varijantu za ugrožene skupine poput studenata, nezaposlenih ili umirovljenika po nižim cijenama ili besplatno.