Svake godine je sve više hrabrih i odlučnih ljudi koji svoje tijelo žele ukrasiti različitim tetovažama. Neovisno radi li se o malenoj, diskretnoj tetovaži, koju nije moguće uočiti nigdje osim na plaži ili se radi o velikoj tetovaži koja prekriva vidljive dijelove tijela, tetovaže su postale modni trend. Ne zaboravimo da je za lijepu tetovažu zaslužan iskusan Tatto majstor, stoga budite pažljivi prilikom pronalaska pouzdanog te kvalitetnog Tatto salona. Važno je napomenuti da je mjesto na kojem se nalazi tetovaža također važan faktor za kao i njega tetovaže koja će osigurati lijep i postojan izgled i nakon brojnih godina. U nastavku pročitajte još nekoliko savjeta kako vratiti sjaj vašoj staroj tetovaži.

Što je važno znati prije tetoviranja?

Kako bi vaša tetovaža zadržala lijep izgled godinama, bitno je prije tetoviranja obratiti pozornost na nekoliko faktora. Tatto majstor je svakako najvažniji faktor prilikom tetoviranja. Osoba koja radi tetovažu na vašoj koži mora biti iskusna u svojem poslu kako bi tetovaža za koju ste se odlučili bila kvalitetno napravljena, te kako nakon bolnog tetoviranja ne bi doživjeli razočaranje ili ozbiljne infekcije.

Isto tako, bitno je područje kože na kojem želite imati tetovažu, budući da se s godinama koža opušta, prilikom trudnoće područje trbuha se mijenja te pri debljanju ili mršavljenju koža mijenja izgled što posljedično ima utjecaj na izgled tetovaže. Posavjetujte se s Tatto stručnjacima te razmislite o mjestu na kojem želite gledati tetovažu za 20 godina. Također je važno kako ćete njegovati tetovažu što će dodatno utjecati.

Što morate znati nakon tetoviranja?

Nakon samog postupka tetoviranja izrazito je važno pravilno njegovati tetovažu budući da se radi o otvorenoj rani. Kako se rana ne bi inficirala potrebno ju je dva – tri puta dnevno mazati antibakterijskom masti te ju prati neutralnim i blagim sapunima dva puta dnevno tijekom 15 dana.

U prvih nekoliko tjedana se preporučuje izbjegavanje direktnog izlaganja suncu te nošenja odjeće koja će nadražiti tetovirano područje. Preporučuje se da tetovaža bude što duže otvorena kako bi se proces zarastanja ubrzao. Ne zaboravite da je krema za njegu tetovaže nakon zarastanja također važna kako bi vaša tetovaža što duže zadržala žive i izražene boje te lijep i njegovan izgled.

Za vas smo pripremili još više zanimljivih tekstova. Zato ne čekajte i več sad prečitajte i članak “Razni privatni psihoteraputi u Mariboru“.