Svatko tko je u životu istetovirao bar jednu tetovažu na sebe zna da je to veća investicija no što drugi ljudi misle, kako emocionalna, tako fizička i novčana. Mnogi vjeruju kako je samo tetoviranje najgori dio i kako tada prestaju problemi, a vi zauvijek imate odličnu tetovažu. Istina je ta da je nakon tetoviranja jako bitno održavati tu tetovažu. Ona mora dobro zacijeliti jer se ponaša kao rana. Mora se razviti do kraja, a vi morate i dodatno hraniti to područje – tu će vam pomoći krema za tetovaže.

Kako da brinete za svoju tetovažu nakon tetoviranja?

Neke osnove koje je dobro poznavati su te da tetovažu tretirate kao ranu i problematično područje, a ne kao normalnu kožu. Tetovaža je zamotana odmah nakon tetoviranja upravo s tom idejom da ne dođe do infekcije. Tetovaža će zamotana biti i dok spavate tako da ne dođe do nikakvog nepotrebnog trenja i nepotrebnih infekcija.

Krema za njegu tetovaže

Ujutro ćete skinuti foliju sa svoje tetovaže. Jako je bitno da nastavite provoditi svoju normalnu rutinu higijene jer je ona bitna za dobro zacjeljivanje i manjak drugih zdravstvenih problema. Perite se sapunom bez mirisa, koristite jednostavne kreme kao Bepanthen, a onda koristite kreme koje suna bazi ulja ili na bazi maslaca. Nakon zacjeljivanja, krema za njegu tetovaže će se pobrinuti o njenom dugotrajnom izgledu.

Što da izbjegavate u ovakvim trenucima?

Nikako ne idite u solarij, nemojte posjećivati mjesta koja vrve bakterijama. Dakle, nema saune, nema bazena, nema Jacuzzija i sličnih stvari. Bilo bi dobro da  raspravite s vašim tattoo majstorom! Nikako nemojte svrbjeti ranu, nikako grebati po njoj ili ju bespotrebno dirati.

Prilikom odlaska na prvo sunce s tetovažom, pobrinite se da ju adekvatno zaštitite. Tetovaže su znatno manje otporne od ostalih dijelova kože, te je neophodno korištenje kreme za sunčanje na tetoviranim dijelovima i krema za tetovaže nakon izlaganja suncu. Krema će se pobrinuti da zaštiti tetovažu od izbjeljivanja.

Koja krema za njegu tetovaže je preporučljiva?

Treba vam nešto što intenzivno hrani, nešto što je blago i što ima vitamine i minerale koje treba vaša koža. Vitamin B je jako dobar za vašu kožu, tako da razmislite o tome da ubacite takve sastojke u kremu kojom ćete mazati tetovažu. Prvih par tjedana je najbolje koristiti vrlo jednostavne kreme, a kasnije možete koristiti i one s malo opširnijim sastavom.

Takve kreme moraju biti antibakterijske i moraju biti za kožu koja je sklona iritaciji. Postoje razni brendovi, a veoma je poznata krema za tetovaže Lux Factor… Upitajte svog tattoo majstora za više informacija, a svakako ćete imati korist od krema koje sadrže vitamin A ili vitamin B.