Mnogi se danas okreću prirodnim alternativama jer više ne vjeruju velikim industrijama koje u svoje proizvode stavljaju puno kemikalija. Jedna od popularnih ideja među ljubiteljima holistike je upravo serapeptaza! To je jedan enzim koji nam pomaže da se branimo. On sudjeluje u imunološkim reakcijama i ima antidermatozna svojstva! Mnogi se za ovaj enzim odluče u kombinaciji s nekim liječenjem, a neki ga uzimaju i samog.

Lijekovi protiv bolova, posebice želučanih, neće vam više biti potrebni. Najbolja je stvar kod ovog prirodnog enzima što nema negativnih nuspojava! Organizam vam se samo može preporoditi na pozitivan način.

Zašto je serapeptaza tako efikasna?

Serapeptaza stvorena je od strane naših „prijateljskih bakterija“ i može se, osim kod nas, naći i kod svilene bube. Iz nje se zapravo i vadi serapeptaza koju kupujete u ljekarni. Proces fermentacije uvelike pomaže da dobijete najbolji enzimski dio. Ne postoji dobna granica za korištenje ovog enzima, a posebno se preporuča onima koji rade fizičke poslove. Sportaši vole serapeptazu jer im pomaže kod bolova poslije treninga. Ako pak imate sjedeći posao, serapeptaza može vam pomoći da opustite glavu i vrat.

Imunitetski pomagač

Majke čija djeca često obolijevaju i stari ljudi čiji imunološki sustav nije što je nekad bio serapeptazu koriste kao zaštitu od vanjskih virusa i bakterija. Ako ne želite unositi u sebe dodatne lijekove, dobra je prirodna alternativa upravo ova. Ona može pomoći i u uklanjanju cisti i tumora te arterijskih problema. Osobe s reumom, artritisom i Parkinsonovom bolešću puno si pomognu i lakše žive. Čak i kronične bolesti uzrokovane imunološkim ili neurološkim problemima mogu se riješiti ovim enzimom. Ako već imate antibiotik, maksimum od njega iskoristit ćete upravo tako da se odlučite za serapeptazu!

Kako konzumirati ovaj enzim?

Mnogi misle da je proces jako kompliciran, a serapeptaza najčešće dolazi u kapsulama koje pijete isto kao što pijete bilo koji drugi antibiotik, vitamin (na primjer vitamin C) ili mix. Jednom dnevno popijte serapeptazu s čašom vode i vrijeme će pokazati pozitivne rezultate. Ako pak nabavite serapeptazu koja je slabija (manje od 120 000 UI), možda biste se trebali posavjetovati s liječnikom o konzumaciji dvije kapsule dnevno.