Omega 3 masne kiseline su pojam za koji ste već možda puno puta čuli iz medija, od vašeg doktora ili od nekog ljubitelja zdrave hrane. U pitanju je vrsta masnih kiselina koje imaju izrazito pozitivan i blagotvoran učinak na vaše tjelesno i psihičko zdravlje stoga se smatraju neizostavnim dijelom ljudske prehrane.

Omega 3 masne kiseline imaju mnogostruku korist za vaš organizam pa ćemo vas upoznati s onim najvažnijima i objasniti ih.

Zašto su Omega 3 masne kiseline bitne?

Uravnotežena prehrana uključuje pravilan odabir ugljikohidrata, masti i  proteina, u njihovom idealnom omjeru. Iako mnogi izbjegavaju masnoće u prehrani istina je da moramo konzumirati određene vrste masti radi pravilne funkcije organizma. Dapače, dnevni unos masnoća bio trebao biti barem 25 posto. No nije svejedno koje masnoće unosite!

Omega 3 se nalazi i u ribi
Omega 3 masne kiseline se nalaze i u plavi ribi

Poboljšavaju zdravlje ljudi

Omega 3 masne kiseline su vrsta dobrih masti koje mogu pomoći u rješavanju raznih zdravstvenih problema i istovremeno omogućuju pravilan rad organizma.

Korisne su za srce

Dokazano je da pomažu u liječenju srčanih bolesti jer smanjuju razinu opasnih triglicerida u krvi, podižu dobri kolesterol a djeluju i protiv stresa što je izuzetno bitno kod tih bolesnika.

Doprinose pravilnoj funkciji živčanog sustava

Poznato je i da pomažu u normalnoj funkciji živčanog sustava pa se koriste i u olakšavanju tegoba kod nekih autoimunih živčanih bolesti. 

Omega 3 masne kiseline u prehrani

Ako ne znate na koji način možete unijeti omega 3 u svoje tijelo i iskusiti svu dobrobit ovih masnih kiselina, odgovor je zapravo vrlo jednostavan.

Razinu omega 3 masnih kiselina u tijelu možete povećati promjenom prehrane, tako da počnete više konzumirati:

Iako se i tako može postići povećanje razine omega 3, vjerojatno nećete doseći dovoljno visoku količinu jer je koncentracija omege u tim namirnicama ipak manja.

Omega 3 masne kiseline kapsule

Uz promjenu prehrane preporučuje se i uzimanje kapsula koje sadrže dovoljno dnevnog unosa ovog nutrijenta.Većinom su u pitanju organske kapsule bez aditiva, potpuno neškodljive za vas i za prirodu, a potrebna je samo jedna kapsula dnevno i razlika će biti očita.

Iskušajte omega 3 kapsule i uvjerite se u njihovo djelovanje na vlastitom tijelu. Tek tada ćete biti svjesni važnosti ovog nutrijenta i koliko je bitno da ga redovno unosite u organizam. Pronaći se mogu u web trgovini Malinca, po odličnoj cijeni. Za narudžbu je dovoljno svega nekoliko klikova mišem i kapsule će stići na vašu kućnu adresu.