Psi se smatraju čovjekovim najboljim prijateljima pa bi upravo u tom duhu čovjek trebao voditi puno računa o svom psu i njegovom zdravlju. Tako bi primjerice pri uočavanju bilo kakvih problema vezanih uz stajanje, šetanje ili penjanje vašeg ljubimca trebalo posjetiti veterinara koji će mu pomoći davanjem glukozamina za pse, lijeka koji se uspješno bori protiv navedenih tegoba. 

Prednosti njegova korištenja dokazane su u brojnim istraživanjima pa je tako korištenje istog u potpunosti sigurno i preporučljivo za velik broj pasa.

Glukozamin za pse kao učinkovit lijek
Uloga glukozamina za pse je da otklanja umor kod pasa te osnažuje njihove zglobove.

Mogući razlozi tegoba kod pasa

Velik je broj mogućih razloga zbog kojih psi mogu imati poteškoće tijekom hodanja, stajanja ili penjanja uz stepenice zbog kojih je glukozamin za pse nužano za njihovo liječenje. Samo neki od mogućih tegoba koje izazivaju to stanje su:

Uloga glukozamina za pse je da otklanja umor kod pasa te osnažuje njihove zglobove zbog čega se drastično smanjuju bolovi.

Gotovo prirodan dodatak prehrani za zdravlje pasa

Činjenica zbog koje su brojna istraživanja utjecaja glukozamina za pse na poboljšanje njihovog stanja odnosi se prvenstveno na to da je glukozamin prirodno prisutan u sinovijalnoj tekućini i hrskavici pasa zbog čega nema nikakve opasnosti od toga da tijelo psa odbije ovaj dodatak prehrani. 

Prednosti korištenja glukozamina dokazane su u brojnim istraživanjima

Redovitim uzimanjem povećava se koncentracija prirodnog glukozamina u tijelu psa. On iz dodataka prehrani tako nakon probave dolazi do zglobova u kojima pomaže u stvaranju vezivnog tkiva te sprječava upale.

Oprezno doziranje glukozamina za pse

Kao i kod uzimanja bilo kojih drugih dodataka prehrani kod životinja i kod ljudi, vrlo je važno da veterinar odredi idealnu dozu glukozamina za pse, s obzirom na težinu psa. Isto tako, uzimanje je potrebno provoditi cijeli život jer se prirodni glukozamin vremenom troši te ga je potrebno nadomjestiti. Zbog toga postoji mogućnost povećanja doze nakon nekoliko godina. Danas na tržištu postoji nekoliko vrsta:

  • Glukozamin HCL
  • Glukozamin 2KCL
  • Glukozamin sulfat

Kao najpristupačnija opcija izdvajaju se glukozamin HCL i glukozamin sulfat pa se zbog toga najčešće i koriste. Davanje ovog dodatka prehrani savjetuje se s malim zalogajima hrane, a najbolji učinak imaju oni u tekućem obliku jer se najbrže apsorbiraju te imaju najdugotrajniji učinak. 

glukozamin dodatak prehrani za pasa
Glukozamin je prirodan dodatak prehrani za zdravlje pasa.

Tekući glukozamin za pse najčešće se daje s vlažnom ili suhom hranom. Poboljšanje stanja vidljivo je već u razdoblju od 2 do 4 tjedna nakon početka tretmana.