U nedavnoj prošlosti krevet sakriven u ormaru je bio sastavni dio namještaja većine malih stanova. Nakon toga je ovaj funkcionalan komad namještaja nakratko bio zaboravljen. Moderno je doba donijelo određene promjene i krevet u ormaru se ponovno vratio u modu.

Zbog čega kupiti ovakav krevet?

Ovaj krevet idealno rješenje za uštedu prostora što je izuzetno bitno kod malih prostorija i stanova. Zidni rasklopivi krevet može se pokazati i idealnim rješenjem za vaše potrebe. Krevet sakriven u ormaru vrlo je prilagodljiv i štedi prostor, a odličan je zbog toga što se može proizvesti u raznim materijalima. Ne postoji zabranjena zona pa se koriste kombinacije svih boja, stilova i veličina.

Krevet koji se izvlači iz ugradbenog ormara čini jednu cjelinu kada je zatvoren i zbog toga je vrlo zahvalan i neuočljiv dio namještaja. Ako na taj dio stavite i ogledalo učinit ćete ga još funkcionalnijim jer ćete ga osim za potrebe spavanja koristiti i kao pomagalo za vizualno povećavanje prostora, zahvaljujući njegovoj zrcalnoj površini.

“Pametni krevet” koji štedi prostor

Postoji mnogo rješenja kojima ćete dobiti dodatan slobodni prostor pa se ovaj krevet još zove i “pametnim” krevetom. Uz nekoliko jednostavnih pokreta pretvorit ćete ovaj zidni krevet u slobodni dio sobe. Zidni kreveti u ormaru mogu biti napravljeni čak i za dvije osobe, pa tako postoje i francuski ležaji sakriveni u ormaru. Većina se ovih ormara otvara na isti princip: povlačenjem na dolje. Povlačenjem se krevet spušta ili po dužini ili po širini, ovisno koji model imate. 

Ako se brinete zbog madraca, nemojte. Madrac je u potpunosti fiksiran za dasku na kojoj se nalazi pa ne morate brinuti hoće li pasti na vas u bilo kojem trenu. Nogice na krevetu su isto često već fiksirane na ormar, ali ima i modela koji se izvlače iz ugradbenog ormara. Kreveti sakriveni u ormaru i inače imaju jak sigurnosni mehanizam kako bi se spriječila bilo kakva nezgoda. Oni su se pokazali i kao dobro rješenje za vikendice jer se njima štedi veliki prostor, a za vrijeme kada vlasnici nisu u vikendici krevet je u svojem ormaru i ne skuplja prašinu niti je pristupačan nepoželjnim životinjama. Krevet sakriven u ormaru je idealno rješenje i za dječje sobe jer stvara dodatni prostor koji je itekako potreban najmlađima.