Pri ulasku u nečiji dom prvo primjećujemo one glasne, dekorativne predmete koji prostoru daju karakter. Lako je zaboraviti koliko veliku ulogu imaju oni nešto funkcionalniji predmeti poput namještaja za pohranjivanje naših najcjenjenijih predmeta. Ipak, ovakav namještaj ne mora imati isključivo funkcionalnu ulogu: komoda je nerijetko prva stvar koju čovjek susretne pri ulasku u kuću te tako jedan od najvažnijih predmeta jer njezin izgled ostavlja prvi utisak na gosta.

Ono što razlikuje komode od drugog namještaja za pohranjivanje jest njihova izuzetno praktična veličina. Manji namještaj dopušta puno eksperimentiranja, ali ujedno i osigurava da je prostorija uravnotežena: ponekad velik namještaj narušava balans i nadjačava sve druge elemente u prostoriji.  Upravo zbog laganog uklapanja komoda u naš prostor, one su jedan od najpopularnijih odabira u našim domovima.

Komoda je nerijetko prva stvar koju čovjek susretne pri ulasku u kuću te tako jedan od najvažnijih predmeta jer njezin izgled ostavlja prvi utisak na gosta.

Savršen odabir za predsoblje

Predsoblje je jedno od najvažnijih pozicija za komodu: pri ulasku u kuću potrebno je odložiti brojne stvari kako bi lagodno obavljali ostale zadatke. Neki ljudi preferiraju u njih stavljati obuću, a neki je koriste za manje modne dodatke poput zimske opreme, šalova, rukavica, torbica i slično. Upravo zato ćemo često pronaći komode u paru s vješalima ili ormarima. Moguće je i iskombinirati drugi namještaj s komodom ako mislite da neće biti dovoljno mjesta za vaše potrepštine. Ipak, većina će se složiti da je komoda savršene veličine, pogotovo zbog toga što predsoblja znaju biti manja od recimo hodnika ili drugih prostorija u kući. 

Komode u spavaćim sobama

Iako se u spavaćim sobama najčešće nalaze veliki ormari oni ponekad nisu dostatne veličine i potrebne su dodatne komode za spavaću sobu. Ona je mnogo pristupačnija i većinom služi za pohranu manjih stvari poput donjeg veša, nakita, modnih dodataka i parfema koji bi se izgubili u veličini ormara. Također je praktična i za one stvari koje se konstantno koriste: lakše je otvoriti ladicu nego pretražiti čitav ormar. 

Ono na što je potrebno pripaziti jest da komoda bude u skladu s ostatkom sobe. Ako stavimo nešto pre upečatljivo moglo bi narušiti sklad u sobi koja je mnogima hram u njihovoj kući. Spavaća soba je mjesto za relaksaciju te stoga moramo biti oprezni s našim odabirom. 

Ne postoje pravila

Ono što trebate shvatiti jest da komode pripadaju gotovo svakoj prostoriji u vašoj kući: u kupaonici bit će potrebna za brojne osobne stvari i proizvode za higijenu, dok u dnevnom boravku može imati i izvanrednu estetsku ulogu. Ako se odlučite za vintage ili apstraktnu komodu ona će nesumnjivo potpuno promijeniti prostoriju u kojoj se nalazi. Postoji beskonačno mnogo načina kako ukomponirati ovaj komad namještaja u vaš dom, i kada to učinite, nikada se nećete vratiti životu bez vaše komode!