Svaki dnevni boravak mora imati dovoljno udobnog prostora za sjedenje za sve. Ipak, pronalazak savršene sofe može biti izrazito velik izazov, bilo zbog razmještaja i veličine prostora ili pak zbog organizacije prostora za sjedenje.

Ipak, bez obzira koliku dnevnu sobu imate, jedan lijep i udoban dvosjed svakako će vam dobro doći. Dvosjedi u trgovinama s namještajem su itekako zastupljeni pa ne biste trebali imati problema s pronalaskom idealnog modela.

Pametan izbor za uređenje prostora

Imate li veliku obitelj pa trebate mjesta za sve, dvosjedi su savršen odabir. Kutne garniture mogu biti prilično masivne i vizualno prenatrpati prostor, a imate li potrebu za preuređenjem prostora, one mogu predstavljati velik problem.

Dvosjed s ležajem je u tom slučaju savršen izbor. Upotpunite li ga s nekoliko fotelja ili primjerice trosjedom, možete stvoriti jednako prostora za sjedenje, ali u puno fleksibilnijem obliku. Sobu jednostavno možete razmjestiti i promijeniti po potrebi, a dvosjede i fotelje lakše je pomaknuti i za vrijeme čišćenja, bojenja zidova ili sličnih aktivnosti, što je u svakom pogledu plus.

Kvalitetni materijali namještaja

Kada odabira namještaja, na primjer kada birate dvosjed za dnevni boravak, svakako obratite pozornost na materijale. Oni bi prije svega trebali biti kvalitetni i jednostavni za održavanje. Imate li mogućnost, uložite također u modele s presvlakama koje se mogu skinuti i oprati po potrebi, pogotovo ako imate djecu ili ljubimce, česte izvore nereda u kući.

Obratite pažnju i na punjenje – vaš dvosjed trebao bi biti dovoljno mekan kako bi bio udoban za sjedenje, no ne i toliko mekan da propadnete u njega kada sjednete. Obratite pozornost i na to kakav je materijal na dodir. Neki materijali koji su veoma jednostavni za održavanje mogu pak biti veoma neugodni i hladni na dodir, a na takvim površinama zasigurno ne biste željeli sjediti.

Dobar dizajn namještaja u domu

Ako ste za svoj prostor odabrali jedan ili više dvosjeda koje planirate upotpuniti foteljama, u savršenoj ste poziciji da se poigrate stilovima. Različiti stilovi i dizajni dvosjeda koji vam se pružaju na izbor ostavit će vam dovoljno prostora da pronađete nešto za sebe.

Kombinacije nekoliko različitih stilova u prostoru mogu stvoriti zanimljiv efekt, a ako se bojite da će prostor izgledati nepovezano i čudno, odaberite dodatke u bojama i teksturama koje će dvosjed povezati s ostatkom namještaja i tako stvoriti jednu zaokruženu i harmoničnu cjelinu.

Sjedeća garnitura uz koju nemate briga. Svaka dobra kutna garnitura mora biti udobna za sjedenja pa najviše vremena mi provodimo na njoj, treba se lako održavati nećemo biti robovi namještaju. Čitajte više …

Alkaten cijevi za navodnjavanje vrtova. Složite samostalno navodnjavanje cvjetnjaka, vrta ili voćnjaka i biljakama osigurajte redovito i ravnomjerno dobivanje vode. Čitajte više …