Svaki dnevni boravak mora imati dovoljno udobnog prostora za sjedenje za sve. Ipak, pronalazak savršene sofe može biti izrazito velik izazov, bilo zbog razmještaja i veličine prostora ili pak zbog organizacije prostora za sjedenje.

Ipak, bez obzira koliku dnevnu sobu imate, jedan lijep i udoban dvosjed svakako će vam dobro doći. Dvosjedi u trgovinama s namještajem su itekako zastupljeni pa ne biste trebali imati problema s pronalaskom idealnog modela.

Pametan izbor za uređenje prostora

Imate li veliku obitelj pa trebate mjesta za sve, dvosjedi su savršen odabir. Kutne garniture mogu biti prilično masivne i vizualno prenatrpati prostor, a imate li potrebu za preuređenjem prostora, one mogu predstavljati velik problem.

Dvosjed s ležajem je u tom slučaju savršen izbor. Upotpunite li ga s nekoliko fotelja ili primjerice trosjedom, možete stvoriti jednako prostora za sjedenje, ali u puno fleksibilnijem obliku. Sobu jednostavno možete razmjestiti i promijeniti po potrebi, a dvosjede i fotelje lakše je pomaknuti i za vrijeme čišćenja, bojenja zidova ili sličnih aktivnosti, što je u svakom pogledu plus.

Kvalitetni materijali namještaja

Kada odabira namještaja, na primjer kada birate dvosjed za dnevni boravak, svakako obratite pozornost na materijale. Oni bi prije svega trebali biti kvalitetni i jednostavni za održavanje. Imate li mogućnost, uložite također u modele s presvlakama koje se mogu skinuti i oprati po potrebi, pogotovo ako imate djecu ili ljubimce, česte izvore nereda u kući.

Obratite pažnju i na punjenje – vaš dvosjed trebao bi biti dovoljno mekan kako bi bio udoban za sjedenje, no ne i toliko mekan da propadnete u njega kada sjednete. Obratite pozornost i na to kakav je materijal na dodir. Neki materijali koji su veoma jednostavni za održavanje mogu pak biti veoma neugodni i hladni na dodir, a na takvim površinama zasigurno ne biste željeli sjediti.

Dobar dizajn namještaja u domu

Ako ste za svoj prostor odabrali jedan ili više dvosjeda koje planirate upotpuniti foteljama, u savršenoj ste poziciji da se poigrate stilovima. Različiti stilovi i dizajni dvosjeda koji vam se pružaju na izbor ostavit će vam dovoljno prostora da pronađete nešto za sebe.

Kombinacije nekoliko različitih stilova u prostoru mogu stvoriti zanimljiv efekt, a ako se bojite da će prostor izgledati nepovezano i čudno, odaberite dodatke u bojama i teksturama koje će dvosjed povezati s ostatkom namještaja i tako stvoriti jednu zaokruženu i harmoničnu cjelinu.