Prilikom kupnje novog kreveta, bilo da opremate svoj prostor prvi put ili mijenjate svoj stari krevet, morate biti svjesni da krevet koji kupite mora biti prilagođen vašim potrebama. Vaše potrebe vrlo često morat će se prilagoditi prostoru u kojem spavate, a ako je on malen ili izrazito krcat namještajem i ostalim stvarima tada nemate mnogo izbora. Ograničeni ste veličinom prostora kojim raspolažete. U tom slučaju zidni krevet je idealno rješenje za vas. Srećom, njihova ponuda je vrlo raznolika pa ne biste trebali imati problema oko odabira.

Rješenje za manje prostore

Kada je vaš životni prostor ograničen ili toliko malen da je svaki kvadratni metar bitan, tada je zidni krevet (http://www.mizarstvo-tekavcic.si/hr/kreveti/) ono što vam je potrebno. Zidni kreveti su kreveti kao bilo koji drugi, samo što se mogu sklopiti i prisloniti uza zid unutar ormara. Na taj način dobivate krevet noću, a slobodan prostor tokom dana, koji možete iskoristiti za druge aktivnosti. Sklapanje je potpuno sigurno jer je madrac pričvršćen posebnim maticama u svakom kutu.

Radi ograničenosti prostora, ne postoje opruge kao što smo navikli na drugim krevetima,  nego madrac leži na inovativnoj opciji žičane mreže koja pruža sigurnost i dovoljno potpore za madrac po vašem izboru. Bitno je samo voditi računa kakav madrac kupujete jer madraci pogodni za krevet sakriven u ormaru moraju biti prikladne visine, odgovarajuće težine i ne smije im škoditi vertikalni položaj tijekom dana. Ali na tržištu postoji veliki izbor prikladnih madraca.

Zidni krevet je moderna opcija koja dolazi iz davne prošlosti

Prvi zidni krevet postojao je već i davne 1900te, kada su se kreveti ugrađivali u modularne ormare s ogledalima, staklom ili posebnim svjetlima. Tada je zidni krevet imao i dodatne dijelove za spremanje odjeće ili posebne stoliće za uređivanje.

Danas se zidni kreveti često mogu naći u manjim domovima ili kamp kućicama. Štede prostor, a pružaju funkcionalnost. Madrac i posteljina se ne moraju svaki put spremati jer sasvim prikladno stanu u ormar koji se nakon podizanja kreveta samo zatvori kao bilo koji drugi ormar. Samo sklapanje i spuštanje nije nimalo teško te ne predstavlja svakodnevni napor. Jednostavnim izvlačenjem dobijemo potpuno funkcionalan krevet koji je u skladu s prostorom u kojem se nalazi. Zidni krevet je uistinu moderno rješenje koje objedinjuje lijep izgled, funkcionalnost, štedi prostor te daje vašem životnom prostoru šarm i potencijal koji obični krevet nikada ne bi mogao.

Ako vas interesira namještaj za dnevni boravak onda pročitajte naš najnoviji članak.