Dobar odabir sjedeće garniture u domu veoma je važan kako biste se bez brige i u udobnosti mogli odmarati nakon dugog dana ili pak uživati u kakvom dobrom filmu i druženju s prijateljima. Ipak, dobra sjedeća garnitura također može pomoći i u skladištenju raznih kućnih potrepština, a može vam pripomoći i u mnogim drugim situacijama.

Zato birajte pametno, a s obzirom na vrlo veliki asortiman u salonima namještaja, ne biste trebali imati problema s pronalaskom idealnog modela.

Udobno i kvalitetno rješenje za dom

Sjedeća garnitura u domu mora prije svega biti udobna. Niti najljepša sjedeća garnitura neće vam značiti puno, ako ona nije ugodna za sjedenje. Upravo radi toga, veoma ju je važno prije kupnje isprobati, ako ništa drugo, barem na nekoliko minuta u salonu namještaja. 

Imajte na umu kako sjedeća garnitura tijekom vremena može izgubiti:

  • čvrstoću
  • udobnost

Zato je svakako dobro da se bazirate na kupnju modela izrađenog od kvalitetnih materijala. S obzirom da je ona poprilično veliko ulaganje, važno je pronaći opciju koja će moći potrajati dugi niz godina, bez potrebe za popravcima i zamjenom.

Održavanje bez brige

Imate li malu djecu ili kućne ljubimce, onda sigurno znate koliko je važno imati pokućstvo koje se lako može održavati, poput tepiha, stolica i sjedeće garniture. Birajte materijale na kojima se mrlje ne vide jako te izbjegavajte svijetle boje na kojima će se vremenom stvoriti tragovi od sjedenja i ruku na mjestima na kojima se najčešće dešava kontakt. 

Potražite sjedeće garniture od materijala koji se mogu prati i ne traže posebnu njegu. Ipak, imajte na umu da neki od materijala koji su najbolji za čišćenje, poput kože, mogu biti neugodni na dodir, pogotovo direktno s kožom.

Višenamjenska garnitura

Sjedeća garnitura također može imati više namjena. Živite li u malom prostoru, onda svaki centimetar znači mnogo, pogotovo kada je u pitanju prostor za skladištenje. Većina sjedećih garnitura ima prostor za skladištenje u kojemu možete čuvati razne stvari, od knjiga i vansezonske odjeće pa sve do krevetnine, alata i drugih, većih stvari. 

Uz to, ako nemate dodatan ležaj u svom domu, višenamjenska sjedeća garnitura koja se može pretvoriti u krevet odlično je rješenje tog problema, pogotovo ako imate nenadane goste. Ipak, takvi ležajevi često su veoma neudobni, pa razmislite o nabavci nadmadraca ako ćete imati goste koji će duže vrijeme spavati na njemu.