Bez obzira kojim se poslom bavite, prodajete li usluge ili neke proizvode, vjerojatno ste svjesni činjenice da nije tako lako doći do kupaca. Znate da imate dobar proizvod ili uslugu, ali nikako da to uspijete i naplatiti. Ako već niste, sada je pravo vrijeme da se okrenete internetu i internetskoj prodaji.

Oni koji su shvatili važnost WEB trgovine već odavno ubiru plodove. No, možda nemate dovoljno znanja da je sami pokrenete. U tome vam mogu pomoću tvrtke koje vam nude izradu WEB trgovine te vam praktički mogu sve napraviti od početka ili vam pomoći s onim što već imate.

Samostalna izrada WEB trgovina

Moguća je i samostalna izrada WEB trgovina, čak i ako nemate velikog informatičkog znanja. Možete kupiti već gotove teme koje su prilagođene za trgovine. Riječ je o gotovom dizajnu, s točno određenim dijelovima koje morate sami mijenjati, poput naziva proizvoda, opisa, cijene i sl. Sve to možete onda kasnije integrirati na svoje web stranice.

Takva online izrada WEB trgovina se možda čini kao odlično rješenje, no to ipak nije dovoljno za ozbiljan rad. Potrebno je imati i brojne alate kojima ćete sve detaljnije pratiti, od kupaca, narudžbi i ostalog. Potrebno je imati i omogućene razne sustave plaćanja. I još štošta. A sve to mogu mogu vam ponuditi tvrtke kojima je to primarna djelatnost.

Profesionalne tvrtke za WEB trgovine

Danas na tržištu možete pronaći i nekoliko tvrtki koje se bave izradom WEB trgovina za druge. Taj posao obavljaju na razne načine te je s njima moguće dogovoriti više različitih oblika suradnje. Najveći posao obavljaju za one klijente koji žele da im izrade cijelo rješenje, odnosno WEB trgovinu od početka do kraja. To uključuje:

  • Stvaranje jedinstvenog dizajna
  • Programiranje svih interaktivnih dijelova stranice (unos osobnih podataka, podataka o plaćanju itd.)
  • Uspostavljanje sustava za naplatu (poput plaćanja kreditnim karticama, PayPal itd.)
  • Rad na visokoj razini sigurnosti koja je izrazito bitna

Osim ovih tehnikalija, mnoge tvrke osim same izrade WEB trgovina nude i dodatnu uslugu kasnijeg praćenja i pomoći oko rada same WEB trgovine. Tako će za vas raditi analizu kupaca, narudžbi i svega ostalog te na temelju tih podataka predlagati radnje kojima biste trebali povećati posjetu, narudžbe, a uz sve to i zaradu.