Mobiteli su danas neizostavan dio svakodnevice mnogih ljudi – svoj mobitel sa sobom vjerojatno nosite posvuda: 

  •  na posao,
  •  u školu, 
  •  u trgovinu,
  •  na treninge, 
  •  u prirodu, 
  • možda čak i u krevet.

Upravo zato što se mobitelima toliko često koristimo, ponekad je teško sjediti i čekati da se njihova baterija napokon napuni kako bismo mogli nastaviti s regularnim aktivnostima. Kako ne biste više morali ovisiti o punjaču, barem kada ste u pokretu, može se koristiti prijenosna baterija za mobitel koja će vam pomoći da se vaš mobitel nikada ne ugasi zbog prazne baterije.

Kako odabrati prijenosnu bateriju za mobitel

Prijenosna baterija za mobitel danas se može kupiti na raznim mjestina, od običnih trgovina do specijaliziranih prodavaonica u kojima se prodaje tehnika. Upravo zbog njihove rasprostranjenosti, nekada je teško osigurati da je ona koju ste nabavili prava stvar za vas, no pripazite li kod kupnje na neke od svojstava lako ćete pronaći onu za sebe.

S tehničke strane gledano, uvijek je najbolje kupiti prijenosnu bateriju za mobitel s USB utorima, odnosno u modele koji ne dolaze s integriranim kabelom za punjenje. Time ćete osigurati da njome možete puniti koji god uređaj želite, ako za njega imate odgovarajući kabel. A u slučaju modela s više USB utora, moći ćete istovremeno puniti više uređaja odjednom!

Čitajte i sljedeći članak: Kako kupiti dionice putem mobitela?

Ako se pitate kako kupiti dionice poznatih firmi, sigurno mislite da je samo ulaganje jednostavan put ka bogatstvu.

Kapacitet prijenosne baterije za mobitel

Najvažniji podatak kod kupnje prijenosne baterije za mobitele ipak je njen kapacitet, koji se mjeri u miliamper satima (mAh). On će odrediti koliko ćete puta moći napuniti svoj uređaj s jednim punjenjem, pa je važno znati i kapacitet baterije mobitela. Generalno se preporučuje da model koji kupujete ima barem isti kapacitet kao i baterija mobitela, kako biste mobitel mogli barem jednom napuniti od 0% do 100% s jednim punjenjem.

Također, važno je provjeriti ima li vaš model omogućeno brzo punjenje, pogovoto ako je većeg kapaciteta, kako ne biste morali čekati dugo vremena za proces punjenja. Ako vaš mobitel i prijenosna baterija imaju tu mogućnost, onda će vaš mobitel već u roku do sat vremena biti pune baterije i spreman za daljnje korištenje.

Popravak stakla na telefonu. Vrlo često nas pitaju da li je moguće zameniti samo staklo na nekom modelu mobilnog telefona ili mora kompletan ekran da se menja ili može samo touchscreen.  Čitaj više …