Vrijeme telefona poput neuništive Nokie 3310 odavno je prošlo, a čak i najkvalitetniji telefoni danas teško će izdržati pad iz ruke bez posljedica. Maske za telefone stoga su postale gotovo neizbježan dodatak s kojim krhko tijelo telefona čuvamo od nesreće. 

No, najslabija točka telefona, ekran na dodir, i dalje je u većini slučajeva prepušten na milost i nemilost udarcima. Upravo radi toga popravak stakla na telefonu jedan je od najčešćih popravaka koji se rade u servisima.

Kako dolazi do oštećenja stakla telefona

Svi pametni telefoni danas dijele jednu stvar, a to je ekran na dodir kojim kontroliramo cijeli telefon. Iako je tehnologija proizvodnje mobilnih telefona došla daleko, te su današnji telefoni mnogo otporniji od prvih pametnih telefona na tržištu, oštećenja stakla na telefonu i dalje su česta pojava, a samim time i popravak stakla na telefonu

Staklo na telefonu može se oštetiti prilikom pada tako da se samo staklo polomi ili pak nagnječenjem, a uz to, popravak stakla na telefonu biti će vam potreban i ako se ono previše smoči.

Popravak ekrana ili stakla telefona

Ako vam je staklo na telefonu oštećeno, postoji jednostavan način da provjerite trebate li samo popravak stakla na telefonu ili pak morate mijenjati i LCD ekran. Ako se slika na telefonu i dalje normalno prikazuje bez obzira na oštećenje stakla, onda je potrebno popraviti samo staklo na mobitelu. 

Ipak, imate li problem prikazom, na primjer na ekranu se pojavljuju crne mrlje, tada je potrebno zamijeniti cijeli LCD ekran. Veoma je česta pojava da napuklo staklo mobitela i dalje reagira na dodir. Tada je popravak stakla na mobitelu potrebno samo iz estetskih razloga. Ipak, ponekad je moguće da ekran prestane biti responzivan na dodir, a tada ga morate popraviti zbog nastavka normalnog korištenja telefona.

Brz i jednostavan servis mobitela

Upravo radi čestih popravaka stakla mobitela, većina servisa zamjenska stakla za mnoge tipove telefona ima u skladištu, što znači da na popravak nećete morati čekati dugo. U prosjeku, popravak se odrađuje u roku od maksimalno dva dana. 

Cijena popravka stakla na telefonu pak najviše ovisi o tipu telefona koji imate i veličini stakla, no u pravilu će iznositi nekoliko stotina kuna.