Bosch električni bojleri, nazvani Tronic, su mali i kompaktni proizvodi, dizajnirani uglavnom za toplovodno grejanje vode u stambenim i lakim komercijalnim aplikacijama.Bosch električni modeli sa većom snagom i većim protokom vode mogu se koristiti i za zagrejavanje vode u celoj kući. Bosch Tronic je dizajniran za snabdevanje toplom vodom na udaljene instalacije u kuhinji, kupatilu ili kancelarijama i gde nije ekonomično izvoditi duge cevi iz centralnog sistema za grejanje vode.

Bojleri se koriste u kolibama, apartmanima, kućama na bazenu ili kao dodatak za druge sisteme, kao što je solarno, ili instalacije u liniji za jedan priključak. Oni se takođe nazivaju i podvodni grejači vode.

Tronic 3000T grupa koja se sastoji od tri modela; ES 8, ES4 i ES2.5. Bosch Tronic 3000T koristi mali rezervoar za skladištenje gde je topla voda uvek spremna za brzu isporuku do priključka. Može se koristiti kao samostalni ili u recirkulacionim sistemima koji smanjujući vreme čekanja za isporuku tople vode.

Svi električni grejači 3000T imaju kompaktan i lagan dizajn, maksimalne veličine od oko 17x17x14 ”i težine su oko 30 funti, za jednostavnu ugradnju na zid ili na pod.

Bosch Tronic 3000T koristi jedan grejni element od 1440 V za lako snabdevanje toplom vodom uglavnom na jedan uređaj sa maksimalnom temperaturom od 145 F, dok se najveći model ES 8 može koristiti za isporuku tople vode za 2 sudopera odjednom. Takođe, model ES8 je ožičen, zahtevajući neke praktične veštine za instalaciju, dok ES4 i ES2.5 su jednostavni utikački tip. Bosch električni bojleri iz serije Tronic se prodaju u SAD i Kanadi, osim grupe 3000T koja se prodaje samo u Americi. Garancija je 6 godina za grejače u rezervoarima, dok se rezervoari isporučuju samo sa 5 godina garancije.

Bosch Tronic 3000 grejač za vodu bez rezervoara je električni grejač koji se koristi za snabdevanje toplom vodom za upotrebu u domaćinstvu. Ovaj grejač ima snagu od 12000 vati što je doprinelo njegovoj efikasnosti. Može da radi na naponu od 240 volti, dok najmanja veličina može da radi samo na 120 volti. Takođe, možete podesiti temperaturu na željeni opseg pomoću termostatske kontrole na jedinici.

Ovaj 12 kV električni bojler poseduje 98% energetske efikasnosti, a to znači da postoji mali gubitak u stanju mirovanja.