Web hosting je naziv koji podrazumijeva plaćanje najma za stavljanje vaše web stranice na neku hosting platformu i samim time objavljivanje online.
Hosting usluge pružaju mnogi web hosting servisi, u svijetu i u Hrvatskoj, a mi ćemo vas pobliže upoznati sa domaćim hostingom, Web hosting Hrvatska.

CARNET je opcija

Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET djeluje u Hrvatskoj od 1993. godine i upravlja nacionalnom domenom Republike Hrvatske koja glasi .hr.
Osnovne usluge koje CARNET nudi svojim korisnicima je registracija domena i administracija njihovih domena, a pruža visoku razinu sigurnosti s obzirom da je u pitanju javni poslužitelj koji naveliko surađuje sa svim javnim i državnim ustanovama u Hrvatskoj.

Hrvatski web hosting servisi nude sigurnost

Odabir web hostinga uvijek je zahtjevan posao koji vas stavlja u nedoumicu. Postoji mnogo web hostinga koji nude svoje usluge, ali kako odabrati pravi. Najbolji hosting je onaj koji ima 3 bitne stavke: brzinu, podršku i sigurnost.

Web hosting Hrvatska

Kod web hostinga u Hrvatskoj sigurnost je mnogo veća nego izvan hrvatskih granica, iz očitog razloga što u slučaju loše poslovne prakse možete lakše doći do njenog vlasnika ili čak podići tužbu.

Za web stranice koje su usmjerene na hrvatsko tržište svakako je bolje otvoriti hrvatski web hosting jer će bolje podržavati rad vaše stranice. Iako naši web hosting servisi nude i hosting u data centrima u Europi i Americi, ukoliko je vaša stranica targetirana za strano tržište.

Hrvatske Web Hosting tvrtke nude šarolik spektar usluga

Većina paketa hrvatskih web hosting servisa nudi pakete osmišljene da zadovolje sve kategorije korisnika, dakle i poslovne i privatne. Većina ih nudi i hosting pakete na serverima smještenima ne samo u Hrvatskoj, već i u Njemačkoj, i naravno u SAD-u.

Prije nego što se odlučite za korištenje usluga Hrvatskog web hostinga, morate provjeriti da li vam nude sve što bi i trebali. Vrlo je bitno da li taj web hosting Hrvatska servis garantira povrat novca sukladno općim uvjetima korištenja i poslovanja. Obično se rok za reklamaciju i povrat novaca ograničava na 30 dana.

Jako bitna vam mora biti i informacija da li je vaša web stranica, kao korisniku web hosting Hrvatska paketa, smještena na serverima sa najjačim procesorima. Vi želite visok uptime i da vam se stranica brzo učitava. Bitna stvar također je i da provjerite da li su vaš web hosting i svi serveri nadgledani 24/7. Također je bitno da li je u cijenu web hosting Hrvatska uključena i tehnička podrška.

Hosting usluge u Hrvatskoj razlikuju se kao i u svijetu, i ovise o zahtjevima vašeg hostinga i kvaliteti servera kojeg koristite za hosting. Tako već za neku malu cijenu od par desetaka kuna možete kupiti „shared hosting“ gdje server dijelite sa više korisnika.

Bolji izbor će biti VPS hosting, koji daje određeni dio procesorske snage i memorije samo vama na korištenje. Iako i dalje imate dijeljeni server, tada znate točno koliko vam je resursa dodijeljeno i vaša će se stranica svakako brže učitava.

Daleko najjači izbor su dedicated serveri gdje imate potpuni nadzor i kontrolu nad vašom web stranicom i ne dijelite prostor sa nikime.

Ne dajte se zavesti primamljivim ponudama hostinga

Iako je izvrsno uštedjeti novac, uvijek budite na oprezu. Danas u Hrvatskoj tvrtke koje pružaju web hosting usluge niču kao gljive poslije kiše. Možda će vam se činiti primamljivima njihove ponude neograničenog diskovnog prostora i prometa uz jako niske cijene.

Web hosting Hrvatska

Preporučljivije je naći pouzdani web hosting Hrvatska, primjerice neku hrvatsku tvrtku koja godinama uspješno posluje i koja neće samo tako nestati sa hrvatskog tržišta. Tvrtke koje nemaju pedigre često pokušavaju zavesti korisnike jeftinim marketinškim trikovima pa se korisnici neugodno iznenade svom malom diskovnom prostoru za web stranicu, sporom učitavanju stranice i sličnim lošim iskustvima.

Najbolje je kupiti web hosting Hrvatska paket koji definira koji je točno diskovni prostor uvijek na raspolaganju korisniku, a koji se vrlo lako može nadograditi dodatnim diskovnim prostorom. Proučite ponudu na internetu i izdvojite one koji su vam najprimamljiviji. Pogledajte postoje li neki komentari korisnika koji bi vam olakšali izbor. Na taj način možete dobiti okvirnu sliku o tim hrvatskim web hosting tvrtkama pa suziti izbor na par imena.

Iako ih postoji mnoštvo na internetu, nabrojat ćemo vam par web hosting tvrtki u Hrvatskoj, bez sugeriranja kvalitete jer to je ipak individualna stvar. Neke od najzastupljenijih su Avalon, MyDataKnox, Infonet.hr, Hrvatski-hosting, Studio4web, BSP hosting i drugi.

Treba kampanju za svoju novu internetsku stranicu ili trgovinu? Prečitajte kakvo vam online oglašavanje može napraviti Edsolution!

Povećajte svoj posao uz internetsko oglašavanje. Pay Per Click predstavlja oblik internet marketinga gde oglašivač postavlja reklamu koju plaća po broju ostvarenih klikova.  Čitajte više …