Printanje je u današnjem svijetu čest zadatak – repliciranje dokumenata, printanje slika, obrada i ispisivanje poslovnih planova… Mnogo je situacija u kojima moramo znati rukovati printerom te moramo imati printer uz sebe. Danas je zaista rijetka situacija da postoji poslovni prostor u kojem nema pisač! Na sreću, i tržište printera je sve veće i veće te je napokon i kod nas uhvatilo zamah te više nije luksuz imati printer kod kuće.

Ipak, mnogi vlasnici printera mogu potvrditi kako je zamjena tinte često puno veći problem od financiranja samog printera. Ako nemate laserski printer već posjedujete obični inkjet printer, primijetit ćete da se tinta troši relativno brzo. Zbog toga kupovina tinte može biti zamorna, a mi ćemo vas danas uvesti u svijet Canon Pixma tinta.

Tinta za printer
Ipak, mnogi vlasnici printera mogu potvrditi kako je zamjena tinte često puno veći problem od financiranja samog printera.

Canon Pixma tinta

Općenito ćete na tržištu za sve printere, pa tako i za Canon Pixma modele, naići na originalne i na zamjenske tinte. Iako se radi o osobnom izboru, treba uzeti nekoliko faktora u obzir kada birate tintu koju ćete koristiti. Prva stvar na koju morate računati je kršenje garancije samog uređaja – većina proizvođača ograđuje se od popravaka uređaja u kojima je korištena zamjenska tinta, s obzirom na to da to može biti uzrok problema. Zamjenske tinte većinom nisu provjerene kao originalne te nikad ne možete biti u potpunosti sigurni za kompatibilnost s uređajem.

Provjerite oznake tinte

Nije svaka tinta kompatibilna sa svakim modelom printera, čak niti unutar istog brenda. Zbog toga valja na internetu pogledati koju točno tintu trebate – mnoge stranice nude filter u kojem ćete upisati model pisača te će vam se izbaciti prigodne tinte. Tamo odmah možete provjeriti i cijene Canon Pixma tinta te se osigurati da su one korektne.

Možete uzeti crnu tintu ili multicolor komplete – rjeđe ćete naići na printere koji koriste tinte u boji, ali da su boje zasebne. Tad se kupuje cyan, žuta i neka verzija roze odnosno magenta nijanse. Nikako nemojte na svoju ruku kupovati niti miješati ove boje ako vaš printer ne koristi takve! Neće biti jednak efekt!

Kako kupiti idealnu tintu?

1. Informirajte se o tome koju tintu trebate. Osim što piše na tinti koja je trenutno u pisaču, možete na internetu pretražiti ime modela kojeg imate.

2. Pretražite opcije – original Canon Pixma tinta, zamjenska, veći paketi, akcije… Svakako dobro proučite cijene kako biste znali što očekivati i što vas potencijalno čeka. Ako se informirate, nitko vam ne može prodati nešto netočno ili nešto što je preskupo. Sretno pri kupovini!