U posljednjih nekoliko godina printeri postaju sve pristupačniji i potrebniji u kućanstvima, te njihova popularnost za privatne korisnike ekstremno raste. Naučili smo imati papir u ruci i nezgodno je učiti ili čitati nešto s digitalnog zaslona, stoga je printer postao veoma koristan uređaj za svako kućanstvo. Budući da se danas većina informacija nalazi u digitalnom obliku, printer je neophodan za njihov ispis.

Original toner za Canon printer
Postoje dvije opcije za zamjenu boje u printeru, a jedna od njih je original toner za Canon printer.

Canon je jedna od najpoznatijih firmi za printere, a kroz današnji tekst ćemo vas uputiti u to je li bolje odabrati original ili zamjenski toner za Canon printer.

Canon brend

Brend Canon se je proslavio prilikom proizvodnje video kamera i fotografskih aparata, no veoma je poznat i po printerima. Nastao je davne 1930. godine u Japanu, no današnje ime nosi tek od 1937. Osim printera i foto/video opreme, proizvode i neke druge optičke instrumente.

Original toner za Canon printer

Postoje dvije opcije za zamjenu boje u printeru, a jedna od njih je original toner za Canon printer. S originalom ćete biti sigurni da:

  • će kvaliteta ispisa biti vrhunska
  • savršeno paše u vaš uređaj
  • će dugo trajati

S druge strane, mana je nešto veća cijena u odnosu na odabir zamjenskog, no u web trgovinama možete ih pronaći po pristupačnim cijenama za svakoga.

Zamjenski toneri za printere

Zamjenski toneri za printere su dobro rješenje u slučaju da vam budžet ne dopušta kupnju originala. Oni su jeftinija opcija, a glavna razlika je što ih proizvodi neka druga firma, a ne marka proizvođača. Dolaze u više cjenovnih rangova i razlikuju se po kvaliteti, no oni nešto skuplji pružaju odličnu kvalitetu. Bez obzira što ih ne proizvodi sam brend printera, tinta u njima je vrhunska i prilikom kupnje ne plaćate za poznato ime.

Zamjena tonera za printer

Ako je vaš printer ostao bez boje, ne brinite, toner za Canon printer se može veoma jednostavno zamijeniti i sve što je potrebno je otvoriti printer prema uputama, izvući potrošeni toner i namjestiti novi. Pritom izbjegavajte dirati toner koji postavljate na mjesto gdje ispušta tintu.

Kupnja tonera online

Ako ste u potrazi za mjestom gdje možete pronaći sve potrebne dodatke i stvari za vaš printer, web trgovina Toner123 je odlično mjesto. U ponudi možete pronaći tinte i tonere za printere najpoznatijih marki poput Canona, Epsona, HP-a i mnogih drugih. U širokom asortimanu proizvoda jednostavno možete filtrirati pretragu i tako pronaći sve što vam je potrebno za vaš model printera, po najboljim cijenama.