Ukoliko ste se bacili u potragu za posudama za cvijeće i priborom koji vam je potreban za njihovu sadnju, sigurno ste primijetili kako je izbor vrlo velik. Uglavnom se mogu birati različiti materijali od kojeg su napravljeni pa tako postoje one od plastike, betona, gline, keramike i sl. Zbog toga je ponekad teško odlučiti koju vrstu odabrati za svoj vrt, okućnicu, terasu ili balkon. 

U posljednje vrijeme vrlo su popularne betonske posude za cvijeće koje možete i samostalno izraditi, a omogućit će vam dugotrajno rješenje za vaše biljke i cvijeće.

Ukoliko se odlučite za kupnju betonskih posuda za cvijeće, moguće ih je pronaći u izvornoj sivoj boji zbog čega podsjećaju na kamen i odlično se uklapaju u prirode ambijente poput dvorišta s kamenim stazama ili kamenih kuća čime su izniman ukras ambijentu. Isto tako, u svojoj prirodnoj boji, one mogu biti odličan dizajnerski detalj modernim interijerima.

Robusne posude za cvijeće

Betonske posude za cvijeće izrađene su od smjese šljunka, cementa i vode zbog čega su vrlo robusne i teške. Upravo zbog svoje težine nisu primjerene za unutarnje prostore poput kuća i stanova, već za vanjske prostore poput vrtova ili dvorišta te velikih poslovnih prostora. 

Također, ovu vrstu nerijetko viđamo na terasama kafića na kojima služe kao posude za tzv. živu ogradu ili pak ukrasne grmove. 

Otporne na sve vremenske prilike

Osim što su vrlo robusne i teške pa bolje pristaju vanjskim prostorima, betonske posude za cvijeće bolje su za vanjske prostore jer su zbog svog materijala izrade otpornije na vanjske prilike. Naime, zbog svoje težine one će biti otporne na vjetrove pa ne postoji mogućnost da će vjetar prevrnuti vašu biljku i na taj način je oštetiti. 

Ipak, treba paziti na to da moraju imati dobru odvodnju viška vode kako biljke ne bi propadale zbog vlage i prevelike kondenzacije u ljetno vrijeme. A isto tako, kako se tijekom zime ne bi stvarao led koji također može naštetiti biljkama.

Prirodan izgled za uređenje vrta, okućnice ili terase

Ukoliko se odlučite za kupnju betonskih posuda za cvijeće, moguće ih je pronaći u izvornoj sivoj boji zbog čega podsjećaju na kamen i odlično se uklapaju u prirode ambijente poput dvorišta s kamenim stazama ili kamenih kuća čime su izniman ukras ambijentu. Isto tako, u svojoj prirodnoj boji, one mogu biti odličan dizajnerski detalj modernim interijerima. Također, ako se odlučite za ovu vrstu, postoje i razne varijante poput:

  • jednobojnih 
  • višebojnih 
  • onih s raznim uzorcima
  • onih s raznim uresima
  • onih koje možete i sami obojati

Izbor u trgovinama koje ih prodaje je vrlo raznolik, a imate li vremena, volje i znanja, pomoću betona možete je i sami napraviti, točno po svojim željama i dimenzijama.