Ukrašavanje prostora u kojem boravimo postalo je uobičajena i poželjna pojava modernog čovjeka. Fokus više nije samo na funkcionalnosti, odnosno da se prostor opremi predmetima koji nam nečemu služe, već je velik naglasak i na estetici i ukrašavanju, kako bi se istaknula ljepota doma. Velik faktor u tom ukrašavanju ima i priroda te je sve veća želja da se komadić zelenila unese i u interijer kako bi imao poseban šarm i pristupačnost. Ukrasno bilje i cvijeće jedan su od glavnih načina na koji se to može postići pa su upravo posude za cvijeće, zbog svoje namjene, ali i modernog dizajna, postale dio gotovo svakog doma.

Vrste posuda za cvijeće

Već smo istaknuli da su posude za cvijeće bitan element prilikom ukrašavanja interijera jer omogućavaju da uz malo zemlje posadimo cvijet i brinemo se za njega. Posude za cvijeće omogućavaju čistoću i funkcionalnost te uz svoj dizajn one pružaju dodatni efekt vašem domu.
Ali to je samo jedna vrsta posuda za cvijeće. One za interijer.

Postoje i posude za cvijeće koje su također namijenjene za vanjske prostore, vrtove, ulaze u kuće i slično. Naravno, to su vanjske posude za cvijeće. Razlika između njih i onih unutarnjih uglavnom je u materijalu jer one za vanjske prostore moraju biti čvršće i od kvalitetnijih materijala, s obzirom na to da moraju izdržati različite vremenske uvjete.

Materijali od kojih su izrađene posude za cvijeće

Vanjske i unutarnje posude za cvijeće uglavnom se razlikuju po materijalu od kojih su izrađene.

Naime, one koje će se koristiti vani moraju biti napravljene od materijala koji je otporan na dugu izloženost suncu, ali u isto vrijeme i na vrlo niske temperature. Zato se takve posude za cvijeće izrađuju najčešće od kamena i betona. One osim otpornosti na razne vremenske utjecaje moraju biti i jako stabilne jer su izložene olujama i vjetru koji bi ih lako mogao prevrnuti.

Kada govorimo o materijalima izrade unutarnjih posuda za cvijeće, tada nema nekih posebnih ograničenja. Taj materijal može biti staklo, drvo ili ukrasna vrsta metala. Mnogo toga ovisi o vašim osobnim preferencijama te kako će se koji materijal uklopiti u dizajn vašeg doma.

Može li se u posude za cvijeće staviti i ricinus i iz njega uraditi domače ricinusovo ulje? Možda – zavisi od temperatura ali možete pokušati i vi. Sljedite linku i prečitajte za šta sve je korisno.

Kupujete li novu nekretninu? Naravno, pored pretraživanja oglasa, gledanja nekretnina, sastanaka s agentima, napokon ste pronašli onu pravu. Kao jedna od kupcima atraktivnijih lokacija za kupnju pokazale se Ljubljana. Naime, cijene nekretnina u Ljubljani su prilično niske pa privlače velik broj kupaca, posebno zbog geografskog položaja cijele Slovenije koji je jednako atraktivan i u ljetnoj i u zimskoj sezoni.  Pročitajte više u članku: Veliki izbor nekretnina u Ljubljani za prodaju.