Prilikom kreiranja sajta za vaše potrebe možete naići na mnoštvo problema. Iako je većina takvih problema tehničkog karaktera, postoje i one prepreke koje se rješavaju isključivo vašim razmišljanjem i nisu toliko vezane za samu tehniku vašeg sajta.

Izbor domene

Dobra domena vašem sajtu daje ime, prepoznatljivost i što je najvažnije put do vašeg sajta. Da bi svi korisnici koji to žele, mogli pronaći put do vašeg sajta optimizacija vašeg sajta mora biti adekvatna, ali se tu moraju poklopiti još neke stvari. Između njih je i kvalitetan web hosting Hrvatska.

Recimo da ciljate na teritoriju Hrvatske i želite da većina pretraga za vašu ključnu riječ završi na vašem sajtu. Tu vam pored dobre optimizacije, još dobro može doći i dobra domena. Upravo takva je domena hr, nacionalna domena Republike Hrvatske.

Autentičnost

Imajući u vidu ove prednosti, vezane za novu posjetu, vratimo se na prepoznatljivost, to jeste autentičnost vašeg sajta. Kada neko vidi da je za kraj adrese vašeg sajta upotrebljena domena hr on automatski zaključuje da je sadržaj na toj stranici 100% namijenjen za Hrvatsku publiku.

Ako se sjetimo početka priče to je upravo ono što smo htjeli, ta osoba nesvjesno i pamti vašu domenu te tako dobivate unikatnu stranicu koja će zauvijek ostati u glavi posjetioca, koji će se najvjerojatnije vratiti na istu.

Registracija

Domena hr je dostupna za registraciju za sve privatne i poslovne subjekte. Ako ste maloljetni domenu ćete morati registrirati na nekoga tko je punoljetan. Sam proces nije uopće kompliciran i za razliku od com ili net domene svodi se na dodavanje nekih dodatnih informacija, budući da je ipak u pitanju nacionalna domena.

Čitajte i sljedeći članak: Domena .SI je slovenska nacionalna domena

Ako radite web stranicu koja je namijenjena Sloveniji, tada je domena .SI najbolji odabir, jer je to slovenska nacionalna domena.

Ova praksa je česta kada su u pitanju domene, no iz primjera Crne Gore možemo vidjeti da nije neophodna. Crnogorci su tako prihodovali jako dobro, te i dalje to čine, prodajom izuzetno pogodne me domene koja na engleskom znači ja.

Igra riječi

Ovaj primjer smo naveli da bi vam pokazali koliko je igra riječi u domeni jako bitna. I sami zaigrajte ovu igru uz hrvatsku nacionalnu domenu. Ako imate dodatnih nedoumica malo pretražite internet i saznajte točne informacije iz prve ruke kada je u pitanju domena hr.

Ako vam treba poklon za promociju onda pročitajte naš najnoviji članak.