Sa P-45, Yamaha je napravila još jedan korak ka stvaranju savršenog početnog digitalnog klavira.Ovaj novi proizvod u P-seriji ima mnoge zajedničke karakteristike sa svojim prethodnikom i isporučuje se sa 64-notnom maksimalnom polifonijom, koja nudi bolji zvuk klavira u istoj laganoj šasiji od samo 25 kilograma, koji omogućava početnicima I muzičarima u pokretu da ga lako prenesu na svoje nastupe i probe.GHS klavijatura sa 88 ključeva je i dalje odličan izbor za nadahnute pijaniste i nudi iste osećaje tradicionalnog akustičnog klavira, čineći Yamaha P-45 jednim od najboljih digitalnih klavira za početnike.

Za razliku od profesionalaca sa dugogodišnjim iskustvom iza sebe, učenici moraju da pronađu digitalne klavire koji su jednostavni, ali ponovo stvaraju autentičan dodir i zvuk klavira u najvećoj mogućoj meri. U isto vreme, međutim, učenici bi često želeli dovoljne opcije za povezivanje kako bi koristili obrazovni softver koji je tipično namenjen za laptop i ručne gadžete. Yamaha P45 digitalni klavir tvrdi da označava sve ove kutije pružajući zanimljivu kombinaciju autentičnog dodira, odličnu reprodukciju zvuka i veoma pojednostavljene kontrole. Sada, iako nije sve što kompanija tvrdi tačno, otkrili smo da Yamaha zna priču što se tiče većine karakteristika.

Podešavanje i kvalitet izrade

Za razliku od mnogih popularnih početničkih jedinica koje zahtevaju da se prate saveti za čišćenje tipki za klavir,ako se prečesto koriste, Yamaha P45 dolazi sa kvalitetom izrade koja osigurava ograničeno sakupljanje prašine i prljavštine na ključevima i drugim delovima tastature. Yamaha je zadržala gornju sekciju klavira ne tako sjajnom kako bi se izbeglo stalno grebanje koje trpi njegov konkurent Casio CAS serija klavira.