Iako se moda mijenja gotovo svake godine, pa neki modni detalji mogu biti totalno in, dok su poslije godinu dana zaboravljena prošlost, u svijetu mode postoje određeni detalji koji jednostavno ne mogu zastarjeti, niti biti izbačeni za kratko vrijeme.

Ovakvi modni detalji prosto prelaze iz oblika u oblik, daju dizajnerima nove zadatke, a nama slatke muke kada želimo da ih kupimo. Šalovi u modi su upravo takvi i možemo ih smatrati bezvremenskim detaljem koji nikada neće biti aut.

Sklad je jako važan

Kao i sve što se tiče odjeće i oblačenja, praćenja trendova i sličnog, tako i šalovi u modi, prosto moraju biti lijepo usklađeni kako bi cijela kompozicija vaše odjeće i tijela došla do izražaja, na pravilan način. Ono što svako može da primijeti jeste boja šala.

Kako je to prva stavka na to prvo trebate obratiti pažnju kada kupujete šal i kada gledate s čim ćete ga upariti i kada ćete ga i gdje nositi. Dobar sklad ne znači ništa ako pravu kombinaciju odnesete na pogrešno mjesto, još jedna stvar na koju morate paziti jeste i dužina i način na koji se šal nosi.

Ako niste sigurni kako se koji šalovi u modi konkretno nose, onda je najbolje da pitate nekoga tko se u to dobro razumije u modu i dobro prati trendove, jer najbolja i najnovija kombinacija lako može biti pokvarena lošom izvedbom.

Za sve uzraste

Šalovi u modi su namijenjeni gotovo za sve uzraste i detalj su koji odgovara svim generacijama, i gotovo svim prilikama. Naravno ne želimo reći da je svaki šal za svaku priliku, ali ako se dobro sve uskladi, što smo maločas objašnjavali, onda definitivno možemo reći da se za svaku priliku i uzrast može naći idealna kombinacija.

Ovo je dodatni razlog da nikada ne zanemarujete svoje želje i ukuse, jer kako već možete zaključiti, široka starosna dob koja nosi šalove, zahtjeva i različite modele, iz krajnosti u krajnost. Upravo zbog toga prvo dobro provjerite da li je taj šal pravi i onaj koji vama treba.

Na kraju je jako bitno da osoba sama sa sobom provjeri da li se to njoj sviđa jer, bez obzira na sve najbitnije vam je kako se osjećate dok nosite bilo koji odjevni predmet.

Nošenje šalova

Šal se može nositi na sigurno stotinu, ako ne i više načina, ali ono ako već imate šal onda vam preporučujemo da isprobate neki od poznatih načina i vidite koji vam najbolje leži. Kada to utvrdite uz pravu kombinaciju odjeće i način nošenja šala, počinjete dobivati imidž!

Šalovi u modi se nose na nekoliko popularnih načina – zavezani u obliku kravate, time dobivate jedan zanimljiv i nesvakodnevan izgled, stoga pazite kada ćete i gdje nositi ovako šal. Ono što mnoge djevojke vole da rade jeste da nose šal preko ramena, te se čak zagrnu s njim.

Popularno je i nošenje  crno bijelih šalova koji na neki specifičan i neutralan način doprinose kompletnoj figuri tijela i kombinaciji koju nosite.

Šalovi u modi zimi

Iako kada neko spomene modu i šalove ni na kraj pameti vam nisu debeli zimski šalovi, morate znati da postoje određene kombinacije odjeće u kojima čak i zimski šalovi mogu odigrati veliku ulogu u pravljenju modernog i zanimljivog imidža.

Tako čak i zimi na mnogim modnim revijama budu predstavljeni ljetni šalovi, što na prvi utisak i nije nešto logično, ali ovo se radi kako bi se na jedan vedar, i uvjetno rečeno topal način razbila sva ta zimska i hladna monotonija.

Čitajte i sljedeći članak: Povijest popularnog ženskog komada

Oksfordice su najprije bile muška obuća, a potom su ih počele nositi i poslovne žene, najprije u Škotskoj i Irskoj, a potom i u cijelom svijetu.

Zbog čega je ovo tako? Da se ne lažemo bilo da više volite ljeto ili zimu, ljetna odjeća i sve ono što ide uz nju nam je ipak toliko bliža i draža, a na kraju krajeva i udobnija. Da bi se tu napravila poveznica tu su ti šalovi u modi koji zaista prave određenu vezu i koncept svega toga.

Vaše tijelo vaš šal

Na kraju nam ostaje samo da vam kažemo da kod kupnje u trgovini (lideja.com) izaberete šal baš onakav kakav vi želite, da ga nosite na lijepe prilike i da ga mnogo puta lijepo uparite uz razne kombinacije, te da se noseći taj šal osjećate lijepo, jer samo tako pravi smisao sređivanja i praćenja mode dolazi do izražaja.