„Kape glavu čuvaju“ najistinitija je poslovica od svih. Kapa je već stoljećima jako važan dio garderobe i djeci i odraslima, a koristi se jednako mnogo u svim godišnjim dobima. Ljeti kapom štitimo sebe i najmlađe od opasnih sunčevih zraka i vrućina koje su osobito intenzivne posljednjih nekoliko godina, a zimi štitimo glavu i uši od ledenog vjetra, mraza, magle, snijega i svih drugih zimskih padalina i nepogoda.

Kapa grije, a  ujedno je modni dodatak

Glavna uloga kape je da zaštiti glavu, uši, a djelomično i lice, no kapa ne mora biti samo to. Kapa može biti odličan modni dodatak kojim svoj outfit možete podignuti na još viši nivo. Kada kupujete kapu obratite pozornost na to da pristaje vašem obliku glave i da „ne pleše“ na glavi jer nećete imati velike koristi od nje.

Top 5 najboljih zimskih kapa

Preporučujemo i da birate pametnije materijale koji će vašu glavu držati toplom, ali se nećete znojiti u njoj. Prilikom kupnje birajte modele koji odgovaraju vašem stilu i garderobi jer kapa se kupuje prema odjeći, a ne obrnuto. Za zimsku kapu preporučujemo kape od flisa jer su odlična zaštita za glavu. Vrlo popularna zimska kapa je i pletena kapa koju zovemo beanie kapa i s njom ne možete promašiti jer je trenutno veliki hit.

Šilt kape štite od sunca

Za zaštitu glave od ljetnih vrućina najbolji izbor su šilterice. Ova popularna kapa sa šiltom nikada neće izaći iz mode stoga je uvijek dobar izbor. Vole ju sve generacije, a iako je najviše nose muškarci mnogim je ženama omiljeno pokrivalo za glavu. 

Šilterice
Šilterice nisu samo modni dodatak

Za šilterice je važno da budu udobne i prozračne jer ljetne vrućine i loš materijal mogu uzrokovati osip, svrbež i iritaciju glave. Šilt kape su napravljene tako da se mogu prilagoditi svakom obliku glave i to pomoću kopče za reguliranje veličine. Na taj način će odgovarati i manjoj i većoj glavi.

Muškarci su veliki zaljubljenici šilterica ili bejzbol kapa, osobito ako su ljubitelji sporta ili navijači.  Na prednjoj strani kape obično se nalazi neki natpis ili znak, a u najvećem broju slučajeva riječ je o amblemu neke sportske ekipe, navijačke skupine ili holivudskih hit filmova.

Mnoge tvrtke šilt kape koriste kao svoje promotivne artikle jer su svjesne da se kape često nose i da će se na taj način njihova tvrtka prezentirati na tržištu. Šilt kape vole i maleni dječaci, osobito oni koje se bave nekim sportom, a zaštita koju te kape pružaju upravo je ona zaštita koju oni trebaju.