Približavanjem toplijeg vremena raste i broj rekreativaca koji se bave sportom. Bez obzira skriva li se njihova motivacija u približavanju ljeta ili samo u želji za zdravijim životom i boravkom na zraku, njihov broj sa svakom zrakom sunca sve više raste.

Ako ste se i vi nakon duge zime zaželjeli tjelesne aktivnosti, bez obzira na dob, spol i kondiciju, početak proljeća savršeno je vrijeme da krenete, pod uvjetom da ste za to spremni. Sportska odjeća najvažniji je dio svake vježbe ili sporta, kojemu treba obratiti pozornost radi udobnosti i sigurnosti.

Čuvajte stopa uz sportsku odjeću i obuću

Kakva vam sportska odjeća treba, ovisi naravno o sportu kojim se planirate baviti. No jedan od najvažnijih dijelova svakog sportskog outfita čine kvalitetne tenisice ili druga obuća te čarape. Sportska obuća mora moći amortizirati udarce i pridržavati stopalo, radi li se o aktivnostima poput trčanja. S druge strane, također mora biti i prozračna te udobna, kako bi se znoj sa stopala lakše mogao osušiti.

Tu su također bitne i čarape, koje treba birati po pravilu što više pamuka to bolje. Čarape moraju moći upiti znoj sa stopala te omogućiti njegovo sušenje tijekom aktivnosti, kako bi se izbjegle neugodne posljedice poput žuljeva. Uz to, ovisno o sportu, čarape moraju biti i tople, kako bi vježbanje bilo ugodnije i sigurnije.

Materijal na prvom mjestu

Ovisno o tome kojim se sportom bavite, mijenja se i odgovarajući tip sportske odjeće, ali jedna stvar svima im je zajednička. Planirate li se baviti sportom, vjerojatno ćete se i znojiti, pa je veoma bitno da odaberete sportsku odjeću koja može upiti vaš znoj i brzo se osušiti, što će vam pomoći u regulaciji temperature tijela i sačuvati vas od mogućih prehlada.

Uz to, morate je prilagoditi i godišnjem dobu, pogotovo bavite li se sportom vani. Tako se za hladnije vrijeme odlučite za više toplih slojeva, te uložite i u vodonepropusne jakne, kape s šiltom i rukavice. A za toplije vrijeme birajte kvalitetnije materijale kako bi vam bilo što udobnije za vrijeme visokih temperatura.

Sportska odjeća je svakako izrazito bitan dodatak, bez obzira jeste li amater ili profesionalac te utrošite malo više truda pri njezinom odabiru.