Čista i njegovana koža izgleda mnogo ljepše i zdravije te licu vraća mladenački sjaj. Velik dio zdravlja kože ipak ovisi o genima i hormonalnoj ravnoteži, pa tu i tamo koji prištić ili nepravilnost ne moraju značiti lošu birgu, pogotovo kada se radi o periodima kada hormoni luduju. No, to ne znači da takve utjecaje ne možemo smanjiti i opčenito poboljšati zdravlje kože uz malo truda i rada. Upravo tonik za lice može biti odlična pomoć.

Lijepa i zdrava koža

Hidratantne kreme i gelovi za pranje kože, mehanički i kemijski pilinzi i maske odavno su već poznati dio njege o koži. Svaki od ovih koraka ima svoje mjesto u dnevnoj rutini – neki od ovih preparata čiste, neki hidratiziraju, neki štite.

Tonik za lice

Ipak, čak i ako niste fanatik kompliciranih rutina od desetak koraka, već birate samo najosnovnije proizvode, tonik za lice je jedan od preparata koji bi trebao ući u baš svaki osnovni paket njege za kožu . On nudi zaštitu, hidrataciju i njegu u istoj mjeri, pa je samim time dobra točka na i svakoj rutini, koja će osigurati da vaša koža izgleda lijepo i bude nahranjena i zaštićena.

Čemu služi tonik

Tonik za lice ima nekoliko uloga u zaštiti i hranjenju kože. On se brine da je koža pravilno hidrazitirana i meka te da se neće isušiti tijekom dana, pogotovo u suhim zimskim mjesecima i ljeti. Također vraća prirodnu kiselost koži i uklanja vodeni kamenac koji ostaje nakon umivanja (a također isušuje kožu).

Uz to, stvara savršenu podlogu za ostale preparate za hidrataciju kože, a uz to pomaže u uklanjanju ostataka mlijeka za čišćenje kože. Djeluje i antibakterijski, što znači da spriječava nastanak upala. Važno je napomenuti kako tonik za lice nije preparat za čišćenje lica od šminke ili nečistoća, već tu ulogu imaju micelarne vode, mlijeka, gelovi i pjene za čišćenje.

Nanošenje tonika za lice

Tonik za lice

Tonik za lice svoje mjesto u rutini održavanja kože ima nakon preparata za čišćenje kože. Nakon što skinete šminku marke kozmetika Nabla, umijete se i očistite kožu od nečistoća, nanesete ga vatom ili blazinicama nježnim tapkanjem. Također je odlično osvježenje u ljetnim mjesecima, kada ga možete jednostavno nasprejati na kožu i ostaviti ga da se suši bez diranja ili brisanja.