Ono najbitnije kod odabira je svakako kvaliteta njihove izrade, njihovo prianjanje stopalima te udobnost koju vam omogućavaju. Upravo zbog toga odabiru i kupnji klasičnih modela i ženske sportske obuće treba posvetiti pažnju i vrijeme kako biste neometano uživale tijekom nošenja.

Ono najbitnije kod odabira je svakako kvaliteta njihove izrade, njihovo prianjanje stopalima te udobnost koju vam omogućavaju.

Ravne ženske cipele imaju potencijala

Suprotno brojnim mišljenjima o tome kako su ravne ženske cipele isključivo udobne i ne daju veliku mogućnost kombiniranja s nekim elegantnijim odjevnim predmetima, tome nije tako. Naime, modni stručnjaci navode kako se one vrlo lako mogu kombinirati s elegantnim odjevnim komadima poput suknji, u tom slučaju bitno je samo da rub suknje bude malo iznad koljena kako bi se postigao vitkiji izgled.

Pazite na optičke iluzije pri biranju odjeće i obuće

Kao i kod odabira odjeće i kod odabira obuće za ženske, vrlo je važno prije kupnje promišljati o izgledu i proporcijama vlastitog tijela jer pogrešno odabrani modeli mogu učiniti da izgledate niže ili deblje, stoga evo nekoliko savjeta:

  • Niske osobe ne bi trebale nositi rimljanke i sandale s visokim remenčićima, posebno u kombinaciji s minicama jer će ih učiniti vizualno nižima
  • Niske osobe trebale bi izbjegavati kombinaciju balerinki i kratkih hlačica te iste zamijeniti s tenisicama
  • Vizualno izduženu figuru dobit ćete odabirom sandala ili salonki s tankom petom

Evolucija sportske obuće

U posljednje vrijeme sportska obuća, a posebno tenisice, doživjele su svoju renesansu te su gotovo potpuno odmaknute od tradicionalnog poimanja tenisica kao ženske obuće koja služi isključivo za sportske i tjelesne aktivnosti. Danas tako sportska obuća prati posljednje modne trendove te sve veći broj proizvođača tenisica proizvodi modele koji su nosivi u svakodnevnim prilikama u kombinaciji s trapericama, kratkim hlačama pa čak i haljinama i suknjama.