Oksfordice su najprije bile muška obuća, a potom su ih počele nositi i poslovne žene, najprije u Škotskoj i Irskoj, a potom i u cijelom svijetu. One su vrlo brzo dosegnule veliku popularnost u svim dijelovima svijeta, kao i loaferice. Danas i loaferice i oksfordice predstavljaju svojevrstan must have u ormaru svake moderne žene, bez obzira bio njezin modni stil poslovan ili ne. A veliki asortiman u trgovina s odjećom samo je dodatan plus.

Oksfordice
Oksfordice su najprije bile muška obuća, a potom su ih počele nositi i poslovne žene

Široka lepeza modnih stilova

Povećavanjem popularnosti oksfordica, rasla je i lepeza njihovih boja, tekstura, stilova i oblika pa tako svaka djevojka i žena, bez obzira na svoj stil, može pronaći odgovarajući par ove popularne obuće za sebe. Danas tako na tržištu možemo pronaći raznolike oksfordice poput:

  • kožnih
  • jednobojnih, klasičnih modela
  • višebojnih
  • modela s uzorcima i dodacima
  • modela s platformom

Modni stručnjaci žene koje nose oxfordice karakteriziraju kao žene sa stilom i žene sa stavom.

Preberite naslednji članek: Njemačka kvaliteta kozmetike uz Essence

Kada je riječ o drogerijskom make upu i kozmetici koja je popularna, nezaobilazno je spomenuti njemačku kozmetičku tvrtku Essence. To je kozmetička tvrtka koja se ističe kvalitetom svojih kozmetičkih proizvoda koji ne samo da su kvalitetni, već su i cjenovno prihvatljivi.

Kombiniranje s raznim komadima odjeće

Kao što je već naglašeno, dobra strana oksfordica je i to što se one vrlo lako mogu kombinirati s različitim odjevnim predmetima pa će tako odlično izgledati u kombinaciji s vašim omiljenim plavim trapericama, ali i omiljenom ljetnom cvjetnom haljinom. Također, modni stručnjaci kažu da neće pogriješiti ni ako svoje omiljene oksfordice kombinirate s kožnom jaknom jer se odlično slažu s kožnim materijalima. 

Kada govorimo o materijalima, ženske oksfordice se odlično slažu i s traper jaknom, kratkim hlačama visokog struka ili pak mini suknjama te tako daju odličan casual look. Ukoliko pak želite postići poslovan look, one se odlično kombiniraju sa strukiranim midi haljinama, odijelom ili pak dodacima poput šešira i torbi koje izgledaju kao aktovke, dajući elegantan, ali snažan modni i poslovni look. 

Obuća za sve prilike

Osim što ih je vrlo lako kombinirati s ostalim odjevnim predmetima, oxfordice su, prema mišljenju i modnih stručnjaka i korisnica, odlična obuća za sve prilike. Naime, one su idealna obuća za večernju šetnju gradom, odlazak na kavu s prijateljicama, poslovni sastanak ili pak odlazak u večernji izlazak u klub. 

Posebno su dobar izbor za sve one žene koje nemaju puno vremena za kombiniranje odjevnih komada i obuće te one koje ne mogu ili ne žele raditi ili obavljati svakodnevne aktivnosti u cipelama s visokom potpeticom jer su one vrlo udobne. S obzirom na njihovu popularnost, oksfordice je danas moguće kupiti u gotovo svim trgovinama obućom, ali i u brojnim web trgovinama. Vaše je samo da odaberete željeni stil. 

Čitajte i sljedeći članak: Ženske sandale za svaku prigodu

Nerijetko imaju i znatno više odjevnih predmeta u ormarima, a ženske sandale jedan su od omiljenih kod mnogih žena.