Magnezij je veoma bitna tvar za funkcioniranje cijelog organizma – od rada probave pa sve do krvožilnog sustava i mišića. Tražite li dodatan izvor magnezija koji će pomoći vratiti i održati zdravlje vašeg organizma, onda je voda Donat Mg savršen izbor za vas.

Dostupna je u većini trgovina, od onih manjih pa sve do velikih supermarketa stoga ne biste trebali imati problema s pronalaskom ove vode.

Voda Donat Mg odlična je u borbi s nedostatkom magnezija u tijelu
Donat Mg je prirodna mineralna voda sa zdravstvenim učinkom

Izvorska voda iz dubina

Donat Mg voda je prirodno obogaćena magnezijem koja se puni iz izvora u Rogaškoj Slatini. Minerali koji se mogu pronaći u vodi Donat Mg tisućljećima su se otapali u vodi koja struji u dubinama ispod Rogaške Slatine te tako obogatili ovu vodu sastavom koji se ne može pronaći nigdje drugdje na svijetu. 

Naziv dolazi od Donačke gore koja se nalazi u blizini, a sadrži tri glavna važna sastojka koji će vam pomoći da se osjećate bolje, ali i da budete zdraviji. Osim magnezija, sadrži još i:

  • hidrogenkarbonate – bitni za pomoć kod žgaravice 
  • sulfate – pomažu ubrzati probavu

Pravilno doziranje Donat Mg vode

Ovisno o tome iz kojeg razloga pijete Donat Mg vodu, ovisit će i to kada i kako je uzimate. S obzirom da se najčešće koristi kao prirodni lijek za žgaravicu, kod probavnih problema i kod nedostatka magnezija, za svaki od ovih problema postoji i pravilno uzimanje.

Donat Mg - Izvorska voda iz dubina
Vodu Donat Mg trebate uzimati tri puta dnevno

Borite li se sa žgaravicom, dobro ju je uzimati dvadesetak minuta prije obroka, za vrijeme obroka i sat vremena nakon obroka. U ovom slučaju dovoljno je svaki put uzeti oko 0,1 l na sobnoj temperaturi, polako je ispijajući. Ako pak patite od problema s probavom, onda je 0,2 l na sobnoj temperaturi najbolje uzimati ujutro na prazan želudac i prije večere i to brzo je ispijajući.

Nedostatak magnezija

Nedostatak magnezija problem je sam za sebe, koji može utjecati na mnoge druge funkcije u tijelu. Prije svega, nedostatak magnezija može biti uzrok raznih probavnih problema, ali isto tako može utjecati i na živčani sustav, krvožilni sustav i mišiće u tijelu. 

Voda Donat Mg odlična je u borbi s nedostatkom magnezija u tijelu, jer već uzimanje 0,3 l sadrži istu količinu magnezija kao i 10 banana. Borite li se s nedostatkom magnezija, vodu Donat Mg trebate uzimati tri puta dnevno – ujutro na tašte, prije ručka i prije večere ili spavanja.