Tehnologija iz dana u dan ide naprijed, te nitko ne zna što nas čeka u budućnosti. Nakon predstavljanja javnosti prvog televizora prije nekoliko desetaka godina do danas promijenilo se je štošta. Kada je televizor prvi puta predstavljen javnosti, svi su u čudu gledali u njega, te nitko nije smatrao da će za svega 10ak godina svi imati televizor kod kuće. To su bili stari katodni televizori koji su zauzimali puno mjesta, dok danas LCD LED monitor zauzima malo mjesta, veća je dijagonala ekrana i ljepši izgled, a uz to pruža puno kvalitetniju i jasniju sliku.

LED je donio promjene na tržištu

LCD LED monitor kada je tek pušten u prodaju držao je veoma visoku cijenu, te je dostupan za kupnju bio samo onima koji su imali veliku platežnu moć. S vremenom su LCD LED monitori gubili na cijeni i doveli do svoje masovne adaptacije na tržište, prvenstveno zbog izgleda, a kasnije zbog veće dijagonale ekrana i znatno bolje slike. Danas LCD LED monitor najčešće nudi i znatne druge mogućnosti poput integriranih aplikacija u njemu (npr. YouTube). Posljednja generacija LED monitora donosi ultra HD sliku, te zakrivljene ekrane, a dijagonale današnjih LCD monitora su veće nego što su bile televizije prije svega nekoliko godina i pružaju znatno bolju sliku.

Osim monitora, LED tehnologija doprinjela je znatan razvoj kod televizija, gdje dopušta ultra tanke televizore koji nose dijagonalu ekrana veću od 150 centimetara i ultra HD sliku. LED televizori u zadnje vrijeme znatno su popularniji od plazma televizora.

Što nas čeka u budućnosti?

LCD LED monitori i dalje napreduju, a u novijoj budućnosti smatramo da će standard biti ultra HD slika, te zakrivljeni ekrani i znatno velike dijagonale. Iz godine u godinu predstavljaju se sve veći monitori koji nude znatno bolje kvalitete slike. Iako neki smatraju da monitore ne čeka svjetla budućnost zbog VR naočala, mi ipak smatramo da se zamjena monitora s VR tehnologijom neće desiti u ovome desetljeću, te upravo zbog toga ukoliko planirate kupiti monitor slobodno se to odlučite, da ne biste štedjeli novac za VR tehnologiju koja je tek u fazi razvoja i možda nikada neće niti zaživjeti.

Tražite li ono najbolje kada su u pitanju mobilni telefoni? LG mobilni uređaji nude izvrsnu kombinaciju učinkovitosti i stila uz vrhunski dizajn. Čitajte više …